Iron Maiden – En Vivo

Apr 13th, 2012 | By | Category: CD, DVD, Recensioner

Iron Maiden är aktuella med En Vivo! inspelad i Chile 2011 denna gång på både CD  samt DVD/Blueray.
Just Maiden är väl det band som alltid legat mig varmt om hjärtat, min nuvarande samling fyller nästan 1000 titlar av bandet så man kan väl lungt säga att jag har sett det mesta av bandet.

Jag har sett varje konsert i Norden sedan 1992 så jag hoppas jag anses som kvalifiserad i ämnet:-))

När Iron Maiden ger ut nåt så vet man att det håller hög kvalitet, man får ingen gryning DVD filmad med Hobbex kameror, man får topp ljud och bild. Ja så är det även denna gång, man blir nästan bortskämd så hög kvalitet håller det bildmässigt och ljudmässigt.
Att konserten sedan är inspelad i Sydamerika med en totalt helvild publik hjälper också. MEN,     ja ni väntade på det va?

För er som har sett Donington 1992 som till stor del mixades av Steve Harris vet ni att den hade fruktansvärt jobbiga bildsvep och kameravinklar. Det är inte helt så illa den här gången men det är stökigt, man byter vinkel hela tiden samt man får känslan att man vill ställa sig på tå när den jobbiga vinklen från publikhavet kommer hela tiden, eller vad sägs om att bara filma en gitarrhals eller hand under ett solo?
Nej jag orkade nästan inte se hela spelningen, det blir för jobbigt. Är du inbiten fan som mig köper du den oavsett i 5 olika utgåvor (DVD, DVD Steelbox, Blueray, CD, Vinyl) är du inte det och funderar på vilken DVD du ska satsa på hade jag inte tagit denna som ett första val.

Tre självklara val framför denna är: 1. Live after Death 2. Maiden Englang 3. Rock in Rio.

Annars en kanonspelning med en perfekt setlist för både ny som gammal maiden-fan.

Betyg DVD  3/5
Betyg CD 4/5

Leave a Comment