Metaltown 2012

Jun 20th, 2012 | By | Category: Konserter, Recensioner

Allmänt om festivalen:

Metaltown är en riktigt bra festival med schysst stämning, bra trafikförbindelser med bussar som gick från och till festivalen med skytteltrafik, många trevliga hårdrockare och god öl.

Tyvärr så kantades festivalen av smärre personliga problem.  Fredag: åkte på en matförgiftning och tillbringade hela fredagen bedjande böjd över den vita porslinguden. En marddröms start på festivalen alltså men som tur var vägde de grymma spelningarna upp mina personliga missöden, så på sen lördagseftermiddag var humöret på topp igen.

ADEPT:

Gruppen kommer från Trosa och spelar posthardcore/metalcore, vilket dom gör med en energi-nivå långt över den normala. Bandet visar inte bara framfötterna, utan hela benet, iform av en välriktad pung-spark! Första gång jag ser denna grupp live men förhoppningsvis inte den sista..

Band setup: Gitarr: Jerry Repo och Gustav Lithammer

Bas: Filip Brandelius

Sång: Robert Ljung

Trummor: Gabriel Hellmark

 

CANDLEMASS:

En spelning som jag verkligen såg fram emot och hade höga förväntningar på, vilka infriades med deras tunga,gungande doommetal. Svinbra spelning med nya sångaren Mats Levén på topp! (Återstår att se om Mats tar en fast plats i bandet efter att Robert Lowe sparkats på grund av bristande kvalité på sången live.)

Band setup: Gitarr: Mats Björkman och Lars Johansson

Bas: Leif Edling

Sång: Mats Levén

Trummor: Jan Lindh

 

KILLSWITCH ENGAGE:

Ooh! Vilket tryck i en röst! Bandet spelar en metal som man kan beskriva som melodisk death metal. Melodiösa slingor blandat med aggressiva dödsvrål som rockar röven av de flesta. En riktigt grym spelning med ett band som äger scenen från första minuten till den sista!

Band setup: Gitarr: Joel Stroetzel

Bas: Mike D´Antonio

Gitarr och sång: Adam Dutkiewicz

Sång: Jesse Leach

Trummor: Justin Foley

 

SLAYER:

Ja vad kan man säga om denna emenenta grupp som inte är sagt? Dem bevisar bara IGEN ,nu på Metall Town 2012, att dem är fortfarande kungar inom sin gener!

Jag trodde (dumt nog) innan spelningen att Slayer kanske hade blivit lite till åren och kanske skulle ha svårt att leverera deras stentuffa musik med samma intensitet som för t ex. 10 år sen, fan vad fel jag hade!

Ingen pardon är ett ganska bra sätt att beskriva spelningen, dom går ut på scen för att sen bara levererar låt på låt, både gammalt och nytt på ett så fruktansvärt bra och aggressivt sätt (som vanligt), så att redan efter ett par låtar så är gåshuden ett faktum!

FAN VA BRA!

 

Band setup: Gitarr: Kerry King och Jeff Hanneman

Bas och sång: Tom Araya

Trummor: Dave Lombardo

 

Sammanfattningsvis så är det bara att konstatera att Metaltown är en härlig festival som fyller det tomrum Sweden Rock lämnar med de tyngre och hårdare akterna. Bra jobbat allihop, vi ses såklart nästa år!

Skribent + foto: Johan Edvardsson

Leave a Comment