Yngwie J. Malmsteen : Såsom i himmelen, så ock på jorden

Okt 17th, 2012 | By | Category: Böcker, Nyheter, Recensioner

Alla hårdrockare har en åsiskt om strängbändaren från Stockholm.  Många har också en historia eller två på lager om legenden. En av Sveriges främsta hårdrockjounalister Anders Tengner från bla Metalljournalen, OKEJ, Metropolis osv har gjort ett enromrt research i denna biografi om mannen som 18-åring drog till USA och blev rockstjärna över en natt.
Boken ger en väldigt komplett översikt över Malmsteens liv fram till idag, vi får möta båda tidiga flickvänner, fruar, bandmedlemmar, tidigare vänner  och lärare. Vi får veta hur det verkligen låg till med den ständiga medlemsbyten i ”bandet”.

Boken ger både en positiv bild av pojkdrömmen om att bli rockstjärna men fångar samtidigt medaljens baksida med otrohet, droger, misshandel och olyckan som nästan tog Malmsteens liv. Vi får möta bandmedlemmar som knappt fick bröd att äta medans de bara var ”instrument” i rockstjärnans glans. En av de bästa och mest intressanta biografier jag någonsin läst. Anders Tengner har verkligen gjort ett enormt jobb på research. Rekomenderas starkt, boken finns även som ljudbok!

Leave a Comment