Skull & Bones – The Cursed Island

Mar 13th, 2014 | By | Category: CD, Recensioner

Skull & BonesAhoy! The Cursed Island är det argentinska bandet Skull & Bones första album, som de släppt helt på egen hand. En kollektion havsanthems i sann piratstil; power metal från första ögonblick till sista. Albumets tema bygger på den klassiska boken Skattkammarön, men har givit historien en ny dimension. Låtar som Rum For The Crew och Long John Silver med slagkraftiga riff och sköna melodier sätter en svårslagen stämning för alla som sätter segel ut på de sju haven. Mycket tack vare sångaren Franco Tempesta, som påminner mig ständigt om Sven D’Anna från hans tidiga dagar i tyska Wizard. Det är en bra sak. Det finns också flera gitarrsolon och instrumentala bitar som är välarbetade och framförda med passion för musiken. Musiken bygger mycket på riff, utan att bli för hård, men det går även keyboards och melodiska ådror genom den för att på så vis göra musiken lättare för öronen. Den argentinska metalscenen är inget man hör så mycket om nu för tiden, så det är synd att folk kanske går miste om ett sådant här storslaget verk inom power metalgenren. Eftersom att jag jobbar på ett piratprojekt tyckte jag att det kunde vara kul med lite musik som passar till det. Jag hade inte anat att jag skulle hitta något så här bra och unikt. Utan minsta tvivel ett album som fler borde höra.

Bäst: Long John Silver

Sämst: Flera intron till olika låtar på albumet känns smått onödigt

Betyg: 4/5

Leave a Comment