W.A.S.P. – Nöjesfabriken Karlstad 1/10 2015

Okt 4th, 2015 | By | Category: Breaking News, Konserter, Recensioner

2015-10-01 21.40.02W.A.S.P. är på turné med sitt nya album Golgatha och anländer till Karlstad.

Jag vet inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av detta då jag senast såg dessa herrar i Göteborg på 90-talet. Hade ju fått chansen att lyssna på deras nya album innan och kände väl ändå att detta kan bli en bra kväll. Det första som slår mig är att publiken har en medelålder på 40 år känns det som. Det var en del ungdomar där men inte så mycket som jag hade trott det skulle vara. Det känns som att W.A.S.P. har svårt att locka till sig yngre publik än vi som har varit med sedan 80-talet.

Nåväl, det var 2 förband som först fick försöka värma upp publiken och först ut på scen var Critical Solution. Dessa killar spelare lite tyngre metal och fick gå på scenen vid 19:30. Inte mycket folk som såg detta men de framförde sina låtar med energi och framtoning.

Kl. 20:30 så äntrade DYNAZTY scenen och nu är det mer folk i publiken. Det blir lite mer tryck i det hela och dessa killar berättar att man nu är i studion för att spela in sin nya album. Man tar fram sin basist som är från Karlstad och han får stående ovationer från publiken.

2015-10-01 21.41.34Nu äntrar W.A.S.P. scenen och man blir upprymd av vad som komma skall.

Man öppnar upp med ”On Your Knees” från deras debutalbum. Det blir lite headbangande när gitarrsolot kickar in men inte så mycket mer. Det verkar som man har svårt att tända publiken och Blackie Lawless försöker så gott han kan. ”The Elecric Circus” är låten efter detta och publiken är fortfarande lite sömnig känns det som.

Det blir ordentligt tryck när de drar igång ”Love Machine”. Publiken är med på noterna och nu får man ordentlig kontakt och temperaturen höjs med flera grader.

Nu får vi äntligen lyssna på ett spår från den nya skivan och man väljer att spela ”Last Runaway” från Golgatha. Publiken börjar nu ordentligt att headbanga och stämningen höjs ytterligare några grader.

Efter en kort paus så äntrar man scenen igen och då är ”Arena of Pleasure” som man öppnar andra akten med. Nu så visar Doug Blair sina färdigheter med gitarrsolot i denna låt och publiken är med på noterna. Låten ”Miss You”  från deras senaste album är en riktigt fin ballad med så skönt gitarrspel. Nu blir det ståpäls och publiken tänder tändare och man får verkligen känsla av 80-talet igen.

2015-10-01 21.46.30

Nu känns det som man är på gång och publiken är med på ett helt annat sätt än tidigare. 

Nu drar man igång ”Doctor Rockter” och det blir fart på publiken. Sedan blir det en liten paus där Blackie Lawless pratar lite om deras nya album och så säger han att nu kommer deras titelspår från detta album, ”Golgatha”.

Publiken verkar gilla det dom hör för de lyssnar med spända öron.

Återigen blir det en paus på ca 2-3 minuter och publiken vill ha bandet igen. Nu äntrar de scenen och man river av ”Wild Child”.

Som sista låt på denna show så spelas inte helt oväntat ”I Wanna Be Somebody”. I ärlighetens namn så är det enda gången som publiken verkligen är med i matchen.

För att sammanfatta hela den här konserten så är man lite luttrad.

Är det W.A.S.P. som inte håller måttet längre eller har man helt enkelt inte lyckats att fånga den yngre publiken? Som jag sa inledningsvis så är medelåldern på publiken runt 40 och man såg inte till den yngre generationen. Detta blir då en ganska så trött tillställning men med sina ljusglimtar. Bandet har svårt att nå ut till sin publik och att få fulla 40-åringar att hänga med är svårt. Nu kanske jag överdriver en del men det är så allt känns när man lämnar showen. Att betygsätta detta blir inte det enklaste men själva bandet gör det man kan göra. Visserligen saknar man det som 80-talet hade med bomber och pyroteknik och det var kanske det man hade behövt?

 

W.A.S.P.: Det blir betyg 2,5/5 för att det känns trött och avsaknad av hederlig pyroteknik och bomber. Är man från 80-talet och klarat av att leverera musik i över 33 år så borde man göra en bättre show av det hela. Val av låtar är också lite sisådär för man har ju en hel del att ta av. Att spela under 2 timmar är inte ok tycker jag. Vill man bara spela av den eller leverera sin musik?

Publiken: 1/5 före den var tråkig och för full. Förstår att det är gott att ta sig en öl till en konsert men att hälla i sig plural av den gör att man inte blir med i matchen. Är man där för musiken eller ölen?

2015-10-01 21.46.47

 

Leave a Comment