Intervju med Mikey Demus – Skindred

Okt 25th, 2015 | By | Category: Breaking News, Intervjuer
Mickey-Demus-of-Welsh-band-Skindred-1

Mikey Demus – Skindred

Ett metalband som blandar i annan musik i sitt sound, väckte min nyfikenhet ordentligt. Jag sände iväg en brevduva för att få veta mer.

Ni har många olika musikinfluenser i ert sound, var det tänkt så när bandet började, eller har det kommit genom åren?

Jag tror att bandet startades för att vara som ett ljudsystem på dansställen, men med tunga gitarrer istället för en dj. Vi har verkligen utvecklats med tiden, vi lägger till fler och fler strängar på våran båge när vi håller på, och nu har vi en dj med.

Skindred har ju mottagit flera priser för ert fantastiska liveframträdanden. Vad är hemligheten bakom en bra konsert, och behövs det mycket planering?

I början gjorde vi bara det vi gjorde. Benji är en fantastisk frontman, vilket är halva hemligheten. Det är lätt för mig, jag vrider bara upp min gitarr så högt det går och gömmer mig bakom ljudet. Seriöst så har vi bra rykte som liveband och att vinna priser för bästa liveframträdande betyder mycket för oss. Vi gör allt utan pyro, rök, fyrverkerier eller speglar. Det är bara en skön energisk liveshow, med väldigt få tricks . Jag tror att nuförtiden måste vi fundera lite för att hålla fast vid vårat rykte, det är viktigt för oss. Vi tänker på vad för extra grejer vi kan stoppa in i musiken. Hur vi kan ändra om fansens favoritlåtar, så dom vänder på huvudet. Energin kommer ut live, vi  försöker ha roligt och hålla intresset vid liv. Det sprider sig till publiken.

Vilka band gillar Skindred att lyssna på?

Allt från Slipknot till Sean Paul, till Stone Roses. Vi har inga såna gränser. Vi älskar rockmusik, men våra ipods är fulla med country, pop, elekronisk, punk, metal och reggae. Varför skulle jag bara vilja lyssna på en sorts musik? det är ju som att bara se på actionfilmer. Det finns så mycket mer därute.

Det förra albumet Union Black hade mycket brittisk eletroniska toner i sitt sound. Har Volume något liknande tema i sitt sound?

Ja, vi ville göra ett krossande, riffande album, fullt med headbanging, riffs och groove. Inga tricks eller trollkonster, bara gamla hederliga riff, så det var vad vi gjorde. Vi hade inget sikte på att skriva stora radiolåtar, vi gjorde vad som kändes bäst. Vi ville ge våra trogna fans nånting dom kunde sätta tänderna i. Jag tror att vi har lyckats med det.

Skindred1

Skindred

Kan du beskriva ett typiskt Skindred fans?

Det är inget speciellt med fansen i den bemärkelsen. Våran publik är en riktig blandning av människor, på ett gig kan jag se kvinnor, barn, gamla, vita och svarta, alla är där. dom delar en passion för vårat sound som studsar emellan olika sound. Dom är nog metalfans som gillar något annorlunda och inte är rädda för att berätta det, och kan ifrågasätta dom som inte kommit till festen än. Vi älskar våran publik och dom fortsätter tillbaka och har alltid stöttat oss. Utan dom kan vi inget göra.

Är texterna anpassade till det varierande soundet?

Varje sång är olika, men det är många gemensamma teman på gång. Kärlek, hat, krig och fred. Ämnen som är allvarliga sociala orättvisor, i samspel med stick upp för fan i samma sång. Vi försöker att inte ta oss själva opå så stort allvar, men det är dom låtarna i vår arsenal som har ett starkt budskap. Vi försöker att lämna det öppet för var och en att tolka det hur dom vill, men Benji är en man med något att säga.

Ni gjorde en video till låten Under Attack, som kommer på kommande albumet Volume. Många fans var med där. Var det kul och har Ni planerat för fler videor?

Det var verkligen kul dag. Vi la ut en förfrågan till våra fans om dom ville vara med, och gensvaret blev enormt. Vi fick minska ner antalet till 100 personer. Det var inte lätt. Killarna som vare med i videon, startade en facebook grupp och hade verkligen kommit varandra nämre tack vare bandet och deras medverkan. Det får en att fundera, några av dom är riktigt goda vänner nu, och det är tack vare bandet, det är underbart. Videon var varm, svettig, farlig, precis som vi vill ha det. Det är mer på gång, just nu sätter vi ihop nya innehåll till kommande videor till nya singlar. Vi vill göra något riktigt galet.

Av alla ställen ni har spelat på, var har den största publiken varit?

Våran största festivalupplevelse är polska Woodstock. Vi har spelat där några gånger för en publik på 750,00 människor. Du kan inte ens tämka dig en så stor publik. Det är bokstavligen som ett hav av människor. Vi ska ut på den största turné i england vi nånsin gjort. Det kulminerar på O2 Brixton Academy. Den har plats för 5000 besökande, vilket är en stor headline för oss. Kan knappt vänta.

Är det nervöst att vänta och se vad fansen tycker om nya albumet Volume?

Såklart det är det! Det är dom vi gör allt för, från början till slutet av dagarna. Så vi vill absolut att dom ska gilla den. Jag tror att om vi älskar den, då gör dom det med. Fansens omdöme är ett riktigt smaktest för oss. Det är dom som hoppar upp och ned hela tiden.

Som band, hur väl känner Ni varandra, är ni som en familj?

Vi är som bröderna vi aldrig fick, och ärligt talat så bråkar vi som bröder med. Men vi bryr oss om varandra väldigt mycket, under all svår skit. Jag tror vi vet hur var och en jobbar, . Man kan inte vara i någons omedelbara närhet i femton år utan att veta hur den personen funkar och vad som får den personen att balla ur och vad som gör den arg. Det är som dom flesta äktenskap faktiskt. Vi är alla olika, som lever olika liv utanför bandet. Men när vi träffas, vare sig det är fyra dagar sen eller fem månader så är allt som det brukar efter bara några minuter.

Vad har Skindred planerat för framtiden, någon turné på gång?

Ja vi ska turnera arslet av detta album. Vi ska headlina olika stora arenor i England och i Europa i november. Nästa år blir det andra länder. Håll ögonon öppna, vi vill åka till alla konstiga och underbara delar av världen nästa år.

Har Ni några sista ord till Getmetals läsare? 

Tack så mycket och keep it up!

 

Leave a Comment