Novelists – Souvenirs

Nov 25th, 2015 | By | Category: CD, Recensioner

11987090_1138638046164981_1175716319570444615_nNovelists är några musiker ifrån Paris som spelar progressiv metal enligt dem själva.

Vad jag själv känner när jag lyssnar på deras album Souvenirs är att de är en musik version av filmen ”The Nightmare Before Christmas” där några musiker ifrån landet Radio Hits hittar en magisk dörr till Metal-landet, de springer runt i extas och förundras över all variation som finns i detta land.  När de kommer hem är de i extas och vill göra metal till deras grej men precis som i filmen slutar det hela i katastrof.

När jag bortser ifrån min egna åsikt kan jag höra att deras musik är väldigt inspirerad av djent och jag misstänker även att de lyssnar på en hel del mathcore och screamo. Man kan lätt höra att de alla är duktiga på sina instrument men för mig är låtarna överallt och ingenstans och det faktum att jag inte ens finner det intressant att lyssna på denna röra av musik är ett tecken på att något är allvarligt fel, jag älskar att lyssna på och hitta nya kombinationer inom musik.  Om du gillar core och djent kanske din åsikt skiljer sig skarpt från min egen men var då förbered på att sångstilen också varierar starkt på skivan med en stil jag kan placera som screamo.

Med deras låt 5:12 AM verkar de ha prioriterat att skapa en bra låt som till skillnad ifrån resten av låtarna där de verkar prioritera att få in alla separata stilar de själva gillar utan en tanke på att få ihop dem. 5:12 AM  är en riktigt bra progmetal-låt även om jag är säker på att jag hört intro riffen i någon gammal klassiker.

Bäst: ”5:12 AM”.

Sämst: Allting förutom 5:12AM och skivomslaget.

Betyg: 1/5

Leave a Comment