Metal är bra för ungdomarna

Dec 3rd, 2015 | By | Category: Breaking News, Nyheter

NIJMEGEN, NETHERLANDS - 5th JUNE: Heavy Metal Rock fans and audience hold their hands in the air at the Dynamo Rock Festival in Nijmegen, Netherlands on 5th June 2004. (Photo by Paul Bergen/Redferns)

Metal bra för ungdomarna enligt undersökning.

På 80-talet var det ramaskri över metalmusiken som skulle förstöra dåtidens ungdomar, inte bara i det stora landet i väst utan även här hemma på svensk mark. Det är väl få som har missat Siewert Öholms framfart i SVT-programmet Svar Direkt där han hängde ut musikjournalisten Anders Tengner kring den farliga hårdrocken som då innefattade band som W.A.S.P.

I USA handlade det om allt från dramatiska rättegångar, oroade föräldrar och även varningar för myndigheterna kring grupper som Iron Maiden och Metallica, band som skulle föra ungdomarna till att dyrka djävulen.

Nu 30 år senare har man undersökt vad som hänt med ungdomarna som skulle bli förstörda av metal och kort sammanfattat ska dessa personer ha varit mycket lyckligare i sin ungdom och bättre anpassade nu för tiden jämfört med personer som tyckte om andra genrer.

Är ni intresserade av att läsa om undersökningen och slutsatsen går in HÄR!

 

 

Leave a Comment