Benefactor Decease – Anatomy Of An Angel

Dec 6th, 2015 | By | Category: CD, Recensioner

Benefactor Decease - Anatomy of an AngelÄr du sugen på lite old-school trash i stil med Municipal Waste och D.R.I? Då borde du kolla upp det grekiska bandet Benefactor Decease direkt!
Benefactor Decease bildades i Athen år 2007 där de åren efter släpte en demo och gjorde en split-skiva med bandet Nadimac efter det var det rätt så tyst ifrån bandet fram till år 2013 då de skrev in sig hos skivbolaget Xtreeme Music där de skulle släppa sitt debutalbum senare det året. Nu är det 2015 och efter att bytt ut lite medlemmar så var deras debut redo att släppas 20 november och det var värt att vänta på!

Deras album Anotomy of an Angel börjar med ett intro som startar med en mjuk liten gitarrslinga som snabbt byggs på med mer och mer slingor för att sen hoppa över i en brutal öppning av låten Electrical Death. Musiken är härligt brutal och skitig men den är fortfarande inte för simpel med många olika byten i takt som får mig att känna mig ledsen att jag inte nu är på en spelning med dem och pimplar öl. Det är svårt att välja ut någon favorit på detta album men låten Anatomy of an Angel måste vara den lättaste att ta till sig med en bra uppbyggnad med riktigt bra svängar i tempo låten igenom.

Om man ska klaga på något så skulle det nog vara att ljudnivåerna på diverse instrument och sång inte verkar vara det samma låtarna emellan. Men det glömmer man lätt med det brutala ös man bjuds på av detta debut album.

Bäst: Anatomy of an Angel

Sämst: Känslan av förlust eftersom man inte är och ser dem live.

Betyg: 4/5

Leave a Comment