2015:års Topp 10 enligt Hulth

Dec 28th, 2015 | By | Category: Breaking News

2015 drar sig mot sitt slut och det är dags att börja blicka framåt. Men innan vi gör det ska vi ta en titt på de tio bästa albumen som gjorde våra dagar gladare och våra skivställ fullare. Vi börjar direkt:

thebookofsoulsIron Maiden – The Book of Souls 

När man gjort allt, varit överallt, vad har man då kvar att bevisa? Iron Maiden visar att de har mycket kvar att ge. Ut tvivel deras mest spännande släpp sedans ”Fear of the Dark” och tveklöst Bruce Dickinsons bästa sångprestation på åratal.

 

 

synerGrift – Syner 

Den svenska black metal-scenen visar framfötterna igen. Detta stycke trollband mig totalt och den har snurrat många varv i stereon. Grått och ångestfyllt. Vasst och vackert.

 

 

exercisesinfutilityMGLA – Exercises in Futility 

Polsk ondska kan man inte värja sig emot. MGLA slår inte sin egen föregångare ”With Hearts Toward None” men det var det ingen som trodde eller krävde heller. Dyrka döden! Dyrka MGLA!

 

 

melioraGhost – Meliora 

Jag skiter fullständigt vad folk tycker och tänker om Ghost. På tre försök och tre påvar har de lyckats skriva guld och jag ser mycket fram emot vad gastarna hittar på i framtiden.

 

 

tribulationTribulation – Children of the Night 

Att blanda Black Sabbath med dödsmetall och långsammare riff som doftar Watain är en total seger. Med ”Children of the Night” visar Tribulation att de förtjänar din och min respekt.

 

 

malignMalign – A Sun to Scorch 

Nu fuskar jag lite här då detta inte är en fullängdare, dock MÅSTE detta släpp vara med på listan. Det Malign lyckas med på två spår är det få som klarar med tio. Man önskar nu att en fullängdare är att önska och då med ett minst lika rått omslag som denna 12-tummare.

 

 

UnderworldSymphony X – Underworld 

Michael Romeos musik är magisk och Russel Allen visar ännu en gång varför han är en av världens absolut bästa sångare.

 

 

 

frontschweinMarduk – Frontschwein 

25 år och krigsmaskinen Marduk visar fortfarande inga ålderstecken. Detta är musik som bränner jord och förtär ljuset.

 

 

 

golgothaW.A.S.P. – Golgotha 

När fan blir gammal så blir han religiös sägs det. Även om Blackie Lawless funnit Gud så visar han upp det på sätt som inte går att tycka illa om. Vi lär aldrig få en till ”The Crimson Idol” men vi kommer få mycket annat bra istället.

 

 

thegirlwiththeravenmaskAvatarium – The Girl with the Raven Mask 

Leif Edling må kanske sätta spiken i kistan för Candlemass inom en snar framtid. Men orkar han fortsätta göra musik med Avatarium, då kan vi som lyssnare känna oss nöjda.

Leave a Comment