Intervju: Mammoth Storm

Jan 17th, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

Mammoth Storm

Hej min vän! Det är jag som är Piik och jag genomför denna intervju med dig. Vart kommer namnet ”Mammoth Storm” ifrån? Var det svårt att enas om ett bandnamn?
Det var vår gitarrist Christer som kom upp med namnet. Namnet har egentligen 2 olika betydelser. Dels kan det ses som en storm av Mammutar, en stor flock som rusar. Men det är också det engelska ordet för en kraftig storm/orkan. Båda tolkningarna passar väldigt bra in på vår musik skulle jag vilja säga.

Hur beskriver man eran musik för någon som inte hört er tidigare?
Extremt tung och episk doom med inslag från olika genrer som post-rock, Black Metal, Stoner etc. Som en vägg av tunga Mammutar som rasar rakt emot dig och plöjer allt i sin väg.

Daniel Arvidsson – Mammoth Storm

Är sociala medier viktiga för er för att lättare kunna hålla kontakten med era fans?
Absolut, skulle vilja säga att det är det mest viktiga av allt. Nu förtiden så är det ingen som sitter och spelar in band och skickar till varandra eller så utan det är på ställen som Facebook och bandcamp som man når ut till folk. Detta gör förstås att det är så mycket lättare att nå ut till folk i hela världen. Dock gör det också att det är mycket lättare att försvinna i mängden då det är så många tusentals band hela tiden som pushar sin musik. Det är då det gäller att ha nått speciellt att komma med, annars passerar man bara förbi utan att någon lägger nån lägger märke till din musik.

När ni skriver musik, vad kommer först – texten eller musiken? Och vad handlar era texter om?
För oss har det alltid börjat med musiken. Först när låten är helt klar så börjar vi fila på texten. Man vill gärna ha en känsla för musik när man skriver text så att de smälter samman på ett bra sätt. Texterna handlar om mycket olika saker. Allt från Mammutarnas utdöende till ritualer eller gamla mytologier. I början handlade våra texter uteslutande om naturkatastrofer och sjukdomar som drabbats oss genom vår livstid men med tiden så har det dragit åt olika håll.

Christer Ström – Mammoth Storm

Vad har ni för musikaliska influenser inom ”Mammoth Storm”?
Väldigt många influenser. Allt som man lyssnar på får sin lilla del i den musik som skapas. Post-rock, black, death, stoner, progressiv rock, doom. Alla influenser finns där och det är svårt att nämna några mer specifikt.

Vad kan fansen förvänta sig av er på en spelning?
En tung, fet vägg av doom. Det är viktigt för oss att kunna spela så högt som möjligt med en djup bas för att göra vår musik rättvisa live. Det är ingen mosh-pit musik vi spelar direkt utan man får vara beredd på att banga sitt huvud sakta till det tunga ljudet som attackerar dig.

Ni har spelat live ganska mycket nu och även varit ute på turné, hur förbereder ni er inför en spelning?
Det är egentligen inga speciella ritualer vi har för oss inför en spelning förutom att vi gärna sitter och dricker ett par öl med folk som är där för att se eller kollar in bandet/banden som spelar innan om det är något. Sen är det klart att man står och vrålar lite i logen innan för att värma upp rösten men annars så kör vi i stort sett bara.

Emil Ahlman – Mammoth Storm

Vad gör ni när ni inte jobbar med bandet?
Vi har alla jobb vid sidan av musiken då det är omöjligt att leva på detta. Jag jobbar på ett Galvaniserings företag + att jag spelar gitarr i ett annat band (Draconian), Emil är bild- och musiklärare och Christer jobbar för tillfället som elektriker i Mali. På fritiden gör vi alla olika saker. Umgås med familjen för dom som har det, dricker öl, går på konserter och såna saker som är nödvändigt i livet.

Vad lyssnar ni själva på för typ av musik, några särskilda band just nu som spelas extra hårt?
Allt möjligt skulle jag vilja säga. Just nu har det varit dåligt med nytt som har intresserat mig iallafall. Den platta som spelas mest här hemma för tillfället är senaste Kylesa plattan ”Exhausting Fire” samt Wishbone Ash ”S/T”.

Hur ser framtiden ut nu för Mammoth Storm? Vad är närmsta planerna?
Har börjat skriva på nästa album så det är väl det som ligger närmast just nu. Sen så ska vi försöka få så mycket gig som möjligt nu under 2016. Det är på scen vi vill stå och vad vi brinner för så.

Och till sist, vad är dina ord till GetMetals läsare?
För er som inte känner till vår musik så gå in på vår Facebooksida, https://www.facebook.com/MammothStorm och kolla in oss, ni lär inte bli besvikna om ni vill ha en dos av tung och episk doom! Tackar för intervjun! / Daniel Arvidsson

Leave a Comment