Cendra – Metal Punk

Jan 17th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

Cendra - Metal PunkUtannonserar man att man spelar en blandning av punk och black metal då förs åtminstone mina tankar åt finska Impaled Nazarene. Det är det dock inte spanska Cendra ger oss. Det är mer Watain som skoningslöst slår emot trumhinnorna. Motörhead sväng och reverb på sången. Hur kan man inte gilla detta?

Detta är trions tredje album sedan 2013 och jag inser nu att jag borde vara mycket mer observant på musik utanför Norge och Sverige. Så här ska det låta, precis så här. Skit samma om mina språkkunskaper är näst intill noll, rösten låter så rätt. Att beskåda det här bandet live måste vara en åktur utan dess like. Man kan se kroppsdelar flyga all världens väg medans Cendra står med armarna i kors och hånler åt förödelsen.

11 spår och under halvtimmen lång. Det kan kännas kort men inte när låtarna är så här röjiga. Man sätter spelaren på replay direkt och lutar sig tillbaka för ännu en åktur på Cendra bergochdalbanan. Gillar man black metal som doftar Motörhead och Sodom med inslag av Watain så måste, MÅSTE, ni kolla upp Cendra. Nu ska jag knäppa en öl till och lyssna på låten ”Antisocial” igen. Fan vad glad man kan bli på en söndag kväll!

Bäst: Antisocial

Sämst: Tja…de kommer antagligen inspirerar Fenriz från Darkthrone att göra sin nästa skivan ännu mera punk.

Betyg: 4,5/5

 

Leave a Comment