Intervju Marco Aro – The Resistance

Feb 3rd, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

I maj 2013 gjorde jag en intervju med dig, ett samtal där du verkligen bjöd på dig själv. Med tidsbrist från min sida denna gång får jag tyvärr hoppa en intervju via telefon och istället använda mig av mailen. Hoppas på att jag får ur dig några härliga historier i vilket fall som helst.

The ResistanceJämfört med debutplattan ”Scars”, vad har vi att vänta oss av ”Coup De Grace”? Och vad kommer det namnet ifrån?

Ja….vad kan jag säga…denna platta är ju till stor del skriven av Robban, Glenn och Criss…det hörs..brutalare än någonsin!! Vad beträffar namnet på plattan…så under tiden den skrevs så var det jävligt mycket spänningar och trubbel i bandet…därför döptes den till Coup De Grace (Nådastöten)..lite så kändes det…att detta skulle bli nådastöten för bandet eller för vänskapen..vi jobbar på det fortfarande, bandet är ju sin egen värsta fiende liksom!

Den svåraste plattan brukar vara den andra, har ni känt av pressen eller stressen kring detta?

Inte direkt…mycket pga att vi egentligen aldrig brytt oss om vad andra tycker…vi gillade inte plattan själva alls i början, men den blev lite som en efterhängsam flickvän som man till slut bara kapitulerar inför…”jaha…då är det väl så här det ska vara nu då antar jag!” =)

Scars” för mig var en historielektion på hur death lät förr, tycker du att ni har behållit det soundet på ”Coup De Grace”? Och finns det fortfarande element från hardcore kvar?

Hc grejen var ju egentligen ett litet test på om vi var bra på det…antar att vi var det! =) Denna bestämde vi oss för att kliva ner i STHLMs DÖDSTRÄSK och riktigt blöta ner oss, det är ju det som är så jävla kul med TR…inga ramar liksom.

The ResistanceJag minns att du sa att ni hade svårt att finna ett skivbolag som ville signa er trots alla medlemmars gedigna CV:n, känner du att branschen har tagit er på större allvar efter debutplattan?

Nej…men det skiter vi i…högaktningsfullt!

Sedan vi snackade sist är er ena gitarrist Glenn Ljungström samt basist Claudio Oyarzo ersatta av Daniel Antonsson respektive Rob Hakemo. Varför lämnade de förstnämnda och hur kommer det sig att det blev just Antonsson och Hakemo?

Claudios var väl ett nödvändigt ont….han är ju fortfarande en kär vän och det ville vi ha kvar..därför fick han tyvärr gå så att inte vänskapen gick förlorad. Och Glenn….ja vad ska man säga…han kallas ju för GNÄLL LJUNGSTRÖM…hahaha…näe..han valde familj och inte fan ska väl vi stå i vägen för sånt. Robban var tilltänkt redan innan Claudio…och Danne kom ju in som session för att täcka upp Jeppes sida, vi älskar ju gubben…och när Nödinges Finest bestämde sig för att lämna så erbjöd vi Danne platsen…

Jag försökte även få ur dig sist om du var på väg tillbaka in i The Haunted, du gav mig inga klara besked men i slutändan blev det precis så. Varför gjorde du en återkomst där och hur fungerar det gentemot The Resistance rent tidsmässigt?

Nja…inget var ju klart ännu. Varför jag gick tillbaka var väl mest för att jag saknade det vi hade tillsammans…brödraskapet. Iom att TR är ett ganska slött band med lata medlemmar så krockar det väldigt sällan..och om det gör det så löser vi det då.

Hur ser det ut framöver efter skivsläppet den 22/1? Spelningar på gång? Är det Europa som gäller eller något annat spännande?

Vettefan faktiskt…vi kollar på lite skit…men först och främst så måste bandet titta på sig själv lite utifrån och reda ut den skit vi tampas med.

The ResistanceMan läste ju för ett tag sedan Jesper Strömblads otroligt öppna och ärliga brev om sitt missbruk osv. Hur går det för honom idag?

Det är faktiskt en fråga du får ta med honom.

Jag vet en fråga som jag glömde sist, vad kommer bandnamnet ifrån?

Minns inte riktigt…men tror att Jeppe snackade om ett gammalt dataspel eller nåt…det lät coolt…så vi tog det! =)

 

Era albumomslag är jävligt mörka och morbida, vem designar dem?

Det är faktiskt en liten chey som heter Michaela Barkensjö….mycket duktig..hon fotar också, hon är ju Sinners Art.

Jag kollade in eran Facebooksida och såg att ni hade passerat 15000 följare, sköter ni kontakten via sociala medier själva?

Jupp….i den mån som tid finnes…men vi gör så gott vi kan!=)

Slutligen, har du några sista ord till era läsare på GetMetal.com?

TO THE DEATH!!!!

Leave a Comment