Kan dömas till dödsstraff för att de spelar metal

Feb 12th, 2016 | By | Category: Breaking News, Nyheter

Confess

Det iranska bandet Confess kan dö för att de spelar metal.

Yttrandefrihet är något som vi i Sverige tar för givet men det finns inte i alla länder i världen. Det iranska metalbandet Confess kan få betala ett dyrt pris på grund av detta. Medlemmarna Nikan Siyanor Khosravi och Khosravi Arash Chemical Ilkhani ska ha blivit arresterade av en arme från den islamska revolutionen och åtalas för hädelse, reklam emot systemet, att driva ett illegalt och undergroundband, driver ett skivbolag som promotar musik som ska vara satanistisk, skriver anti-religösa texter samt låter sig intervjuas av förbjuda utländska radiostationer. Dessa anklagelser kan göra att de två medlemmarna, som endast är 23 och 21 år, kan få sitta i fängelse i sex månader upp till sex år eller i värsta fall dömas till döden på grund av hädelse.

Att det sistnämnda just ska träda i kraft kan vara ganska troligt då bandet har en låt med titeln ”I Am Your God”. Bandets nya album, ”In Pursuit Of Dreams” innehåller även låtar som ”New World Order”, ”Teh-Hell-Ran” (som är en ordlek på den iranska huvudstaden Teheran), ”The Alphabet Of Power” och ”5 Years In A Cave”. Plattan släpptes via deras egna bolag Opposite Records. Regeringen ska ha tagit över alla deras personliga konton online, inkluderat deras e-mails och Facebook, även om det fortfarande skrivs på deras FB-sida.

Vad som kan hjälpa detta bandet är okänt men flera sidor världen över har startat hashtagen #FreeConfess för att ge det hela uppmärksamhet.

Leave a Comment