Intervju Nick – Spartan

Feb 12th, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

Jag fick chansen att intervjua det nederländska power metal/death metalbandet Spartan och fick svaren från bandets ena gitarrist Nick. Då jag recenserade deras platta The Fall of Olympus fick de ett godkänt betyg med lite guldkant i hörnet, den finner ni HÄR!

SpartanHej, mitt namn är Piik och jag gör denna intervju med dig. Jag hoppas att allt är bra och säg mig, hur känner du nu efter att ha släppt ”The Fall of Olympus?

Hej Piik! Nå, det tog oss många år för att producera albumet ”The Fall of Olympus”, så huvudkänslan är att vi känner oss väldigt lättade. Det är verkligen vikt som tagits ifrån våra axlar genom att ha avslutat detta, så nu kan vi börja arbeta på nytt material. Det går inte att komma undan, eller hur?

 

Vad är dina egna känslor kring ”The Fall of Olympus?

Jag tycker att vi gjorde ett fantastiskt jobb. 13 fantastiska låtar med mycket variation, power-riffs, shreddande solon, skrikande sång och 3 superbra gästframträdanden (Henning Basse, Firewind/Metalium/MaYaN/Sons of Seasons) (Hadassa Kosten, theNAME) (Sakis Tolis, Rotting Christ). Inte att förglömma folket som gjorde ett fantastiskt arbete med albumets omslag!

Hur skulle du beskriva er musik till någon som aldrig har hört er tidigare?

Mytologisk power/death metal. Vi hör ofta fans som säger att vi låter som Amon Amarth mixat med Children of Bodom.

SpartanVad skulle du säga att era texter handlar om?

Alla handlar om grekisk mytologi. Saker från filmerna 300, Clash of the Titans, Immortals men även saker som vi lärt oss om i skolan när vi var barn. Åh och tv-spel (God of War)!!!

Vad gör du när ni inte arbetar med bandet?

Övar på gitarren, skriver ny musik för Spartan, övar på gitarren, arbetar på mitt jobb som betalar räkningarna, över på gitarren och äter hamburgare! Nämnde jag övar på gitarren?

Vad för slags musik lyssnar du på?

Band som inspirerar oss såsom Rotting Christ, Annihilator och Children of Bodom.

Är sociala nätverk viktiga för er? Är det enklare att hålla kontakten med era fans?

Åh, ja, det är väldigt användbart. Men det är väldigt kul att möta och tala med våra fans på liveshower.

SpartanNär ni skriver musik, vad kommer först, musiken eller texterna?

På albumet ”The Fall of Olympus” skrev vi först den mesta av musiken och sedan texterna. På vårt kommande album kommer vi att försöka kombinera båda då vi har märkt att det ibland kan bevisa sig vara svårt att skriva texterna medan musiken redan är klar. De flesta av våra låtar är ganska ‘No rest for the wicked’ om man säger så, vilket betyder att Jeff vill berätta en fullständig historia. Vid ett tillfällen behövde vi till och med förändra strukturen på en hel sång för att den skulle passa historien. Men det är ok, för att den blev då fantastisk.

Ni har både growls och ren sång i er musik, kom det som en naturlig idé?

Medan vi skapade ”The Fall of Olympus” visste vi att vi ville ha några gästvokalister. Vi tänkte att det skulle tillföra mer till musiken och framförallt till varje låts historia. Så vi började söka efter folk som skulle passa perfekt in. I slutändan fann vi Henning Basse för ”Breaking The Chains of Olympus”, Hadassa för ”Eurydice’s Song” och Sakis Tolis för ”Sons of Sparta”.

SpartanVad kan folk förvänta sig av ett gig med er?

En äkta Spartan-show! Flygande svärd, spjut och hamburgare! Nej, jag skojar bara. Vi älskar att interagera med publiken och ibland mixar vi in några coverlåtar bara för att det är kul. Vi hade även lite riktig scenrekvisita nyligen, i form av en banderoll med en Spartan-hjälp högst upp. Sådana saker sätter verkligen atmosfären.

Vad har ni för framtida planer? Kommer det att bli en turné?

Vi har några intressanta spelningar framför oss. Vi arbetar för tillfällen på en mindre turné i Storbritannien och vi kommer att vara huvudakten på Extreme-scenen under ‘Under the Dark Moon’-festivalen i Tjeckien.

Och till sist, vad är dina sista ord till era läsare på GetMetal.com?

Rock on! Fortsätt lyssna på metal! Och besök en Spartan-spelning om ni får chansen till det!

— Nick vB.

Leave a Comment