Intervju Overworld

Mar 24th, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

Overworld är ett band som jag tidigare stött på vid flera tillfällen, nu när man har revolutionerat en del i formationen och har ny musik på gång fick jag mig en ny intervju med grabbarna, vilken givetvis följer nedan, enjoy!

OverworldNi har en ny singel som nyligen kom ut och om jag har förstått det hela rätt, även en debuterande fullängdare senare i år, hur känner ni inför detta? Taggade över att få ut den till sist?

Väntan har varit lång men kunde inte vara gladare att få ut det nya materialet till allmänheten. Kul att äntligen få visa folk vad vi som nya medlemmar går för och har att bidra med (Anton).
Ja, det stämmer, och det känns otroligt bra. Vi håller fortfarande på att färdigställa materialet till plattan, men det känns otroligt starkt än så länge, och ett album är ju något vi velat göra sedan bandet startades. Med denna nya line-up känns det bättre än någonsin att äntligen ta det steget (Andie).

Ni har även producerat en musikvideo till singeln, berätta mer!

Musikvideon spelades in över en lång, svettig dag och målet var att fånga bandets energi in action. Det crew vi arbetade med var enormt professionellt, och de två modellerna som gestaltar ljus och mörker gjorde ett grymt jobb. Det kändes som en värdig återkomst till musikvärlden för vår del!

2012 kom EP:n ”Perfect Anomaly” och 2014 EP:n ”Bring Down The Sky”, två släpp som jag personligen har gillat skarpt, om ni ser tillbaka på dessa släpp, vad kan man förvänta sig av ert första album?

Kul att du gillar dem! Vi har ju ständigt försökt att utvecklas, alltså, det är inte roligt att göra samma sak om och om igen. Nu med vår senaste singel, och ännu mer med plattan sen, så är ju steget större än någonsin från vad vi gjort förr. Det är mer vuxet, mer edge, mer groove, känner vi. Vissa gamla fans har reagerat negativt på det, men de allra flesta tycker att det är ett steg framåt, och det håller vi med om. Vi är stolta över det som varit men vi känner ännu starkare inför framtiden.

Sedan sist har det skett förändringar inom bandet, vilka har lämnat respektive anslutit och varför?

Olli på sång, Kriss på bas/sång och Anton på gitarr har ersatt våra tidigare medlemmar, vilket alltså innebär att bandet numera är ”mer nytt än gammalt”. Anledningarna är som alltid många, men bottnar väl någonstans i att man utvecklas och vill andra saker, vilket är förståeligt. Jag och Kaz, de två som är kvar, var också de som grundade bandet, och så länge vi är kvar så kommer bandets hjärta alltid slå. Annars hade vi inte fortsatt med det vi gör.

OverworldÄr det något som man dessutom kommer att märka stor skillnad på i musiken?

Definitivt. Nya materialet kommer vara råare och tyngre.

Då jag recenserade er första EP kom amerikanska Trivium på tal, när jag var inne på er andra var det snarare svensk/danska Amaranthe samt svenska Sonic Syndicate. Ni kommer i april att spela på MetalHall Festival i Fryshuset där bland andra just Sonic Syndicate kommer att spela, är det en slump eller är det ett sound ni associerar er själva med?

Det är egentligen en ren slump att vi äntligen spelar tillsammans. Vi och två andra fantastiska ”up-and-coming” band blev handvalda att delta, vilket vi ser som en stor ära. Förstår absolut kopplingarna du har gjort förr, och det finns nog en del likheter kvar ännu, men inget medvetet från vår sida. Vi tycker att alla de band vi delar scen med på MetalHall är riktigt jävla bra!

Förutom MetalHall Festival, följs släppen upp med en turné?

Det blir ingen turné som det ser ut nu, men vi hoppas på att komma ut och lira lite spridda datum under sommaren, vid sidan om produktionen av albumet.

Är plattan självproducerad eller har något bolag nappat? Vilket datum släpps den och vad kommer den att heta?

Den är helt självproducerad, som det ser ut nu. Vi har inget satt datum eller namn för skivan, men vi satsar på sen höst/tidig vinter 2016, preliminärt.

Om man tänker på image, artistnamn sound osv. kan man påstå att ni är ganska unika, för någon som aldrig hört eller sett er tidigare, hur skulle ni beskriva er själva?

Vi vill gärna tänka att vi är unika, haha, men egentligen är vi bara ett gäng snubbar som lirar den musik vi älskar. Gör man det med hjärtat på rätt plats så kommer man nog alltid ha en stark identitet, och det kanske skiner igenom utåt? Förhoppningsvis!

Med alla dagens sociala nätverk kan man på ett lättare sätt föra ut information till allmänheten, jobbar ni aktivt med Facebook, Instagram, Twitter mfl?

Ja, sociala medier har varit en stor del av vår PR-maskin sedan starten. Vi ser fram emot att kicka igång det på allvar igen nu när singeln äntligen är ute.

Slutligen, har ni några sista ord till era läsare på GetMetal.com

Stort tack för att ni läste alla dessa ord, och hoppas att ni diggar den nya musiken. Hoppas vi syns på MetalHall!

 
_______________________
 
Olli – Sång
Kriss – Bas & Sång
Kaz – Gitarr
Anton – Gitarr

Andie – Trummor

Facebook – https://www.facebook.com/officialoverworld 

Spotify – http://spoti.fi/22rXlOY

Musikvideo ”The Hunt Goes On”  på YouTube: https://youtu.be/5V1_y0SUmyo

Musikvideo team:
Regi: Ali Quraishi
Foto: Marcus Möller
Inspelningsledare: Victoria Franzén
Klipp: Marcus Möller & Ali Quraishi
Producerad av Ali Quraishi och Carola Mendoza Alegria

Modeller: Angelica Sundquist och Linda Pettersson

OW Team:
BTS: Marcus Undin – OW Crew
Management: One Management

Leave a Comment