Intervju DevilDriver – Dez Fafara

Apr 25th, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

I nästa månad kommer amerikanska DevilDriver att släppa sitt sjunde alster och inför detta fick vi chansen att ta oss ett snack med frontmannen Dez Fafara. I ett försök att komma honom lite in på skinnet gjorde jag ett faktafel men man fick ganska utförliga svar från 49-åriga vokalisten/musikern i alla fall, hugg in vetja!

DevilDriver

Först och främst, nu har ert sjunde album, Trust No One, som släpps den 13:e maj, var är dina tankar/känslor kring det?

Jag är väldigt laddad kring att släppa detta albumet till allmänheten, responsen från pressen har varit helt otroligt!

Vad handlar albumtiteln om och texterna?

Trust No One belyser hur vi alla lever kollades bakom nacken och verkligen utan tillit till mänskligheten i allmänhet, för att göra det rätta i livet. Albumet utforskar många känslor.

Vem kom på DevilDriver och vad står det för?

Det gjorde jag, det är från italienskan, Strega (häxa), DevilDriver driver bort ondskan.

Efter ert sjätte album, Winter Kills, var det några ”kaotiska” år med skivbolagsbyte och formationsbyten för er, enligt dig, har det gjort något med ert sound?

Inget kaotiskt, jag bytte skivbolag efter många år för att göra det bästa för oss och jag ändrade medlemmar efter att vi hade varit tillsammans under 10 år, så inte direkt en snabb förändring direkt, LOL.

DevilDriverDu är den enda originalmedlemmen kvar i bandet, handlar det om dig eller de före detta medlemmarna?

Det stämmer inte, Mike är med mig. Jag stod för förändringarna, för bandets bästa.

Varför lämnade ni Roadrunner Records och varför skrev ni på för Napalm Records?

Inget svar.

652_Devildriver_CMYKUnder sena 2014 annonserade du att DevilDriver skulle pausa fram till 2016 så att du kunde gå tillbaka och återförenas med Coal Chamber, var det viktigt för dig personligen och på ett sätt nödvändigt för att du skulle kunan fortsätta med DevilDriver?

Jag tog en paus från att åka på turné, det var då som CC bad mig om att göra ett album. Det var viktigt för mig att göra ännu ett album.

Coal Chamber var ett av de första bandet som jag hörde då nu-metal:n kom men DevilDriver går mer åt groove metal och death metal, finns det några likheter mellan banden enligt dig eller är de helt separata saker för dig? Och om någon aldrig har hört DD, hur skulle du beskriva ert sound?

Inte en enda likhet. Vi har groove:igt, riffigt och krummat tungt sound som inte är så lätt att förklara. Vi gör vår egna sak och skapar vårt egna sound. Med det sagt, kom och se oss och få en jäkla bra stund Tummen upp

Bortsett från era två senaste album har ni släppt ett album vartannat år, det är ganska produktivt. Beskriv processen för er, från låtidéer till ett avslutade album.

Låtar börjar med riff, sedan arrangerar jag och börjar skriva texter. Vi går mycket fram och tillbaka tills vi går till en producent för att göra förproduktionen Lysande stjärna

_V6A5167by ben hoffmannJag har följt er sedan debuten 2003 men har aldrig sett er live, hur är en DevilDriver-show?

Vi har en väldigt punk-rockig energi, det är inte så vanligt under metalshower, kan vi ju säga men det är upptempo, en bra stund och lämnar en utmattad.

Jag såg inga datum i Sverige på er turnélista, några planer för att komma hit länge fram?

Absolut, älskar att spela i Sverige och har många vänner därTummen uppTummen uppTummen upp

Slutligen, har du några sista ord till era läsare på GetMetal.com?

Kom och se en show och in i moshpit:en med er!

Ha det bäst/Dez

 

Leave a Comment