Walls Of Jericho – No One Can Save You From Yourself

Maj 3rd, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

walls-of-jericho-no-one-can-save-you-from-yourselfDet initiala intrycket av Walls Of Jerichos femte alster, det första på åtta år är det faktum att det fortfarande är så ovanligt att höra en kvinna som låter så fly förbannad att hon får flesta män att rygga tillbaka. Upplevelsen av att hon fortfarande låter unik och inte försöker vara en karbonkopia av någon annan är en frisk fläkt bland alla testesteronstinna HC-män.
Hurra för Candance Kucsulain!

Skivan består av 15 låtar som av mig klassas som HC med metalcoreinfluenser. Det är aggressivt, ilsket och allsångskörerna duggar tätt, precis som det skall vara i genren.

Låten som drar igång allt ”Illusion Of Safety” påminner en hel del om Blood For Bloods snabbare spår.  Lusten av att befinna sig en aggressiv moshpit och röja ändpartiet av sig är omedelbar, detta fast man egentligen är säkerligen ett och ett halvt decennium för gammal för den bedriften.

Där tar det positiva slut de resterande 13 låtarna fortsätter i samma anda vilket blir albumets svaga punkt, den är extremt repetitiv. Stundvis låter det som genren lät innan den kidnappades av raka kepsskärmar, halstatueringar och töjda örsnibbar men för det mesta inte, vilket är synd. De kunde ha åstadkommit något som knöt samman det gamla med det nya men tyvärr slutar det med ett malande av väldigt generisk HC med egentligen enbart Candace som ett plus.

Så summan av kardemumman får bli att detta är en skiva för de inbitna fansen av modern HC.

Bäst: Sångerskan.

Sämst: Bristen på variation.

Betyg: 2/5

Leave a Comment