Intervju – Legend Ice

Maj 21st, 2016 | By | Category: Breaking News, Intervjuer

Då har GetMetal fått chansen intervjua ett nytt hårdrocksband från Göteborg. Dessa tre killar har en lång erfarenhet av musik men då i olika projekt. Nu spelar de under Legend Ice och vi passade på att ställa lite frågor till dom.

Legend Ice promo

Vem eller vilka är Legend Ice?

Vi är ett metalband från Göteborg. Magnus Fallgren, gitarr och sång, Biffen Jörgensen, bas & Michell Jacobsson, trummor.

Hur kom det sig att ni startade detta band?

Vi har spelat ihop från och till i 12 år i olika konstellationer och stilar och nu ville vi köra något eget med musik som ligger oss närmast om hjärtat. Då blir det självklart heavy metal!

Vad kännetecknar er musik? Skriver ni all musik/text själva i bandet?

Vi spelar tung energifylld metal med melodiösa refränger. Till 95 % eget material. Jag skriver text och musik sen gör vi arrangemanget ihop. Sen har vi gjort tolkningar av några andra ”icke hårdrock” och gjort tyngre arrangemang. Vilka låtar det är får förbli hemligt till vi släpper materialet.

Om ni fick önska vad er musik skulle ta er, vad blir det då? Fullsatt Ullevi eller hur ser er plan ut?

Fullsatt Ullevi är ju allas dröm, men att nå ut med musiken så det finns efterfrågan och intresse, att Legend Ice drar folk är ju en förhoppning.

Så hur kommer ni att försöka få ut er musik? Vad blir det svåraste med detta?

Vi kommer släppa musiken via Spotify, Itunes, Amazon, Deezer och alla streamingsajter som finns. Det bökiga är att marknadsföra det till dom stora massorna.

Hur ser ni på att man idag inte släpper ett album fysiskt utan man lägger upp det på streamingtjänster? Fördelar och nackdelar?

Fördelarna är att man utan problem får ut sin musik utan att vara signad på ett skivbolag. Svårigheterna är ju att pucha albumet själv. Då behöver man rätt kontakter och rätt forum. Det är en tuff branch och en djungel. Sen måste musiken vara så intressant att den fångar lyssnaren. Med streamingtjänsterna så är det inte många som lyssnar på hela album. Att göra låtar som hamnar på spellistor.

Magnus Fallgren på gitarr och sång

sångare

Har ni några andra projekt i bandet? Har ni bara detta band eller gör ni andra saker med?

Vi har alla lite andra projekt igång. Michell har ett band till som kör lite. Jag släppte ett soloalbum i vintras men det är met pop/rock så det får inte förväxlas med vår musik. Jag är ute och spelar covers en del också. Biffen är ofta med i mina andra projekt, som musiker eller ljudtekniker och allt i allo. Men just nu lägger vi all fokus på Legend Ice.

Michell Jacobsson  Trummor.

trummor

Var är det bästa med er musik? Varför skall folk lyssna på just er?

Det är musik med mycket energi och tyngd. Gillar du melodiös och tung metal så är Legend Ice bandet för dig. En konsert med Legend Ice ska vara en energiinjektion.

 Biffen Jörgensen Bas

bas

Finns det något mer som vi nu inte fått reda på som ni vill berätta?

Beware! We will rock your ass off 😉 Vi tackar för denna lilla pratstund och vi säger på återseende när deras album är klart.

Leave a Comment