Andi The Wicked – Freak On Frets

Maj 25th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

Andi The Wicked

Andreas Dötsch heter mannen bakom detta projekt och är jämngammal med undertecknad, med andra 31 somrar stark. Han är en live- och studiogitarrist som har hjälpt många band på vägen. Som 7-åring lärde han sig piano och som 13-åring tog gitarren över hans värld. Här bjuder han på ett eget alster som är helt instrumentellt och håller sitt fokus på kvalificerad metal helt enkelt.

Att han kallar sig Andi The Wicked och har låttitlar som That Rocks, The Shark Song, Porn och Bad In Bed fick mig att känna att detta skulle bli någon plojaktigt. Men han må vara usel på att titulera saker men desto bättre på att löda loss på guran så jag förlåter honom redan nu.

I ett försök att komma på en gitarrist med instrumentella album som jag tidigare uppskattat kom Joe Satriani upp ur minnet. Nu håller han sig mer åt blues och rock samt ligger erfarenhetsmässigt några nivåer över men jag fattade absolut tycke för Andi The Wicked. Jag fångades redan från start av ett tempofyllt, rivigt och kreativt spår som föser en in i tyskens lilla värld. Det där med instrumentella album kan i mången mån bli knepigt, man måste hålla en viss kreativ nivå och måste hela tiden ha något att locka lyssnaren med, mångfalden är otroligt viktig.

Här kastas vi in i heavy metal som sprakar originalitet och jag skulle nog till och med påstå att varje spår håller en styrka i sig självt. En gitarrvirtuos som besitter grundläggande kunskaper med en kreativ ådra och en modern twist skulle man väl kunna sammanfatta detta som. Varje spår byggs även upp progressivt och successivt och bjuder på små resor var och en.

Inte för att slänga sig lite för löst med namedrops men man kan väl påstå att detta låter som en instrumentell platta av amerikanarna Avenged Sevenfold. Man har inte glömt genrens moder men man skuttar även vidare med genrens barnbarnsbarn. En musikaliskt äventyr av böljande slag! Skulle jag få välja hade jag kanske fört in en vokalist lite här och där men det tar absolut ingenting ifrån den instrumentella finessen som plattan besitter!

Bäst: Det är långt ifrån alla som mästrar ett instrumentellt album i dagens läge!

Sämst: Det skulle väl i så fall vara hans smaklösa artistnamn och låttitlar då.

Betyg: 4/5

Leave a Comment