Peekaboo Primate – Misanthropical

Jun 8th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

Peekaboo PrimateJag fick ärligt talat många funderingar när jag fick detta alster framför mig. Vem fan döper sitt band till Peekaboo Primate? Hade ”konstnären” som löste omslaget brist på fantasti? Vad har jag att vänta mig här? Jag kan fortsätta i en evighet men jag fick ta mig en googling för att försöka ta reda på vad detta projekt var för något. Fyra finnar som slängt ihop ett spretigt album med en schizofreni på högvarv blir mitt svar.

Man är lite överallt och ingenstans kan man säga, väldigt spretigt och annorlunda. Jag får vibbar från både storheter som System Of A Down och en udda stil a la (hed) P.E. av detta. Det finns ju inga tveksamheter kring att man även försöka vara ganska unik och speciellt.

Jag är fruktansvärt kluven i helheten då jag anser att de håller mycket hög nivå men bara här och där. De har vridit på gasen lite väl hårt och det blir lite väl mycket på sina håll. Ska man göra det enkelt för sig säger man bara alternativ metal men ska vi försöka borra oss in lite i deras sound så finner man allt från rock, metal och hardcore till hip-hop, electronica och pop.

Att kombinera metal med hip-hop är verkligen inget nytt: nu-metal, rapcore eller vad ni nu vill kalla det för var riktigt stort på 90-talet och även in på 2000-talet men där som med andra genrer fanns det vissa som briljerade och många som föll bort. Kombinationen kan bli magiskt men hos Peekaboo Primate är den mer flytande och jag tycker inte att man hittar rätt tillräckligt ofta. Lauri Lepokorpi som frontar är väl minst lika schizofren som själva musiken, verkar som han har diverse personligheter som kräver sina minuter i strålkastarljuset. Det är melankolisk sång, lite copycat-varning på försök att låta som KoRn:s Jonathan Davis till skränig skrik och mer grövre growl, man hittar med andra ord det mesta här.

Bäst: Det finns ljuspunkter som ni får leta efter själva!

Sämst: Väl överdrivet av det mesta!

Betyg: 2/5

Leave a Comment