Sorcery – Garden Of Bones

Jun 8th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

Sorcery Ett svenskt death metalband som letar sig ända tillbaka till 1986 men som hade ett uppehåll mellan 1997 och 2009. Efter en mängd demos kom debuten 1991 och andra plattan kom inte förrän 2013 och nu då den tredje tre år efter. Man kan ju knappast påstå att det är brist på svensk death men dessa gävleiter ville tydligen bjuda oss på mer och då får vi väl ta betet.

Här kastas man fram och tillbaka med tvära kast! Jag är både förälskad och bedrövad… Sorcery grottar sig ner i deathens mörkaste underjord och har långt ifrån moderniserat sitt sound. Sist jag kan minnas att man verkligen fick gå tillbaka till rötterna var när jag hörde The Resistance och jag får liknande vibbar här, härligt är bara förnamnet! Men så är typ vartannat spår nästintill bedrövligt och verkligen effektlösa, jag blir inte riktigt klok.

Skrämmande och driftiga riff som leder en rakt igenom en mörk, mörk mardröm; en mörk, mörk skog eller varför inte en mörk, mörk underjord. Jag gillar det skarpt, det får mig att tända till på alla fyra och hade hela plattan gett mig samma känsla hade jag höjt Sorcery till skyarna. Men som jag ovan var inne på, det finns några spår som är så fruktansvärt jävla tråkiga att lyssna på, Det känns som att de verkligen har satt vissa spår och bara fyllt på med lite material de hade på lager för att få ihop en full-längdare. Nu är givetvis så inte fallet men kvalitetsskillnaden är stor i min mening.

Jag blir tamejfan förbannat när jag kastas så här emellan himmelen och helvetet. Jag blir givetvis även fruktansvärt splittrad i ett slutbetyg för helheten. Avslutningsvis får vi väl lägga några väl valda ord kring frontmannen Ola Malmström. Problemet där ligger kanske inte hos karln själv, då han ärligt talat hörs väldigt dåligt gentemot själva musiken. Det är riktigt dovt och ligger mer i bakgrunden och där går väl min kritik till mastering, mixning och producerandet. Herr Malmströms röst, det jag hör från den, låter väl varken riktigt dåligt eller riktigt bra, mellanmjölk får vi väl säga, tack för mig!

Bäst: När de är bra, då är de riktigt bra, back to the roots!

Sämst: Fruktansvärt ojämna, tråkigt nog!

Betyg: 2,5/5

Leave a Comment