Stormvold – IV Katakismo

Jun 8th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

Stormvold När jag tänker på Teneriffa och Kanarieöarna så är det sol, bad och turism men Stormvold lägger sig nu i denna kombination. Denna spanska duo kommer nämligen från turistön i Atlanten och mäktar med sin debutplatta efter två demos och två samlingsalbum. Taenia Solium står sedan två år tillbaka för trummorna på plattan med Ebola är vokalist och står för de övriga instrumenten och har givetvis gjort detta från start.

Jag vet inte om det är något som jag har fått för mig men när det gäller enmannaband eller som i detta fallet en duo då, så håller de sig ofta till black metal eller någon annan extrem genre. Hur detta kommer sig kan jag inte förstå men om jag tänker tillbaka på andra liknande projekt så har jag som oftast blivit föga imponerad och så även här.

Ett otroligt monotont och enformigt sound som inte ger mig något överhuvudtaget om jag ska vara riktigt barsk. Det är varken någon större variation inom låtarna som över alla låtar. Ett evigt smattrande, puschande och tryckande framåt men lite kreativitet som gör att man skulle bli något intresserad. Mörk och instängd black med en gnutta driftig death är vad man får till men inte mycket mer än så.

Det är för mycket av känslan av två polare som inte har så värst mycket annat att göra än att sitta hemma i garagestudion och skräna loss lite i micken, få ur sig all tristess från trumpallen, stressa loss på guran och skapa lite åskväder via basen. Nej, detta är ett album som jag helst glömmer att jag har hört!

Bäst:

Sämst: Allt!

Betyg: 0/5

Leave a Comment