Sunstorm – Edge Of Tomorrow

Jun 9th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

SunstormSunstorm är ett av alla dessa jävla AOR-band som har kommit på senare år och jag är så fruktansvärt trött på dem. Det kanske inte är det bästa att inleda en recension med då man riskerar att tappa läsarens intresse men det är verkligen så jag känner. Alldeles för många respekterade sångare och musiker går från heavy metal- och hårdrocksband på 80- och 90-talet till att på 2000- och 2010-talet spela denna AOR. Jag förstår inte tanken då det är mil emellan dessa genrer och man riskerar i mitt tyckte rejält att sudda ut sitt goda rykte.

Denna förkortning står för Album-oriented rock och kan beskrivas som radiorock, den är någonstans mellan hårdrock och soft rock och tenderar att poppas till ordentligt. För er som uppskattar genren i sig har jag inte så mycket att säga för jag avskyr det mesta som jag får höra, med få undantag. Jag tycker bara att musiken är såpas intetsägande och tråkig att jag inte förstår mig på varför någon vill skriva den, spela in den och sälja den men det kanske bara är jag.

Frontar Sunstorm gör i alla fall den gamla Rainbow tillika Yngwie Malmsteen-vokalisten, Joe Lynn Turner. En herre med en ganska rejäl kraft i pipan och som kan ta ut svängarna. Dock hålls han tillbaka här av den tama musiken och han går inte riktigt att känna igen, i alla fall inte om man jämför med gamla alster och gamla band. Nej, detta är något som jag kasserar direkt!

Bäst:

Sämst: Tror jag fått fram det i texten ovan!

Betyg: 0,5/5

Leave a Comment