Soilid – Into The Ruins

Jun 9th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

SoilidTyskar och groove är kanske inte den mest använda kombinationen men den finner vi här! Soilid är ett melodiskt groove metalband som här kommer med sitt andra alster i ordningen.

Ska jag vara riktigt ärlig så har dessa tyska herrar nog stirrat sig blinda på den amerikanska marknaden men då man snackar groove metal så finns det nog inget bättre än just från landet i väst.

Går man tillbaka till födelsen skulle man helst vilja nämna Pantera, grooven:s gudfäder. Går man istället in på den någon modernare plattformen så håller jag Lamb Of God högst. Solid når varken upp till de ena eller de andra men vem fan gör det?

Ett rytmiskt och piskande sound rakt igenom med rejäla käftsmällar runt varje hörn! Tänk er en rivningskula som frenetiskt dunkas in i betongvägg efter betongvägg, då hittar ni detta sound. Rytmiken ackompanjerat med ett driv och kulsprutetempo ger mig mersmak på en högre nivå. Dock finner jag vissa spår som jag helst hade undvikit på plattan, vilket gör mig lite tveksam över slutbetyget.

Från frontmannen Eddy har jag faktiskt lite mer att önska, growlet är lite väl klent för min smak. Det är kanske i jämförelse med en blytung och stenhård musik som han känns lite mjäkig men min poäng kvarstår.

Bäst: Första halvan av plattan var starkare än den andra halvan!

Sämst: Jag får nog välja frontman Eddy.

Betyg: 3,5/5

Leave a Comment