Behind The Shadows – Raising Hell

Jun 11th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

coverJag vill direkt be om ursäkt till Fabio Lione (Rhapsody of Fire, ex-Kamelot). Förlåt för att jag någonsin snackat skit om ditt engelska uttal. Jag trodde verkligen du var den värsta jag skulle få höra under min tid här på jorden. Ack så fel jag hade. Gian som sköter sången i grekiska Behind the Shadows är ljusår värre än dig och är jag ändå snäll mot honom.

Detta är andra skivan på lika många år som dessa tsatsiki missfoster släppt och den är ofantligt dålig. Enligt metal-archives så spelar de symfonisk power metal. Jag vill redan här säga bestämt nej! Det finns ingen power i detta. Noll, nada, ingen! Men jag behöver bromsa här lite, för vi måste tala om skivomslaget en stund, för den behöver en riktig god stunds kontemplerande. Högst upp har vi en milt sagt irriterad blick som ser över Photoshop eländet under sig. En nedgången sommarstuga från Mosebackes sämsta sida som någon ungdomshulligan sprejmålat med Venoms logga. Längre fram i bilden har någon valt att döda R2-D2 och jag gissar på att det är McGyver klonen som står i brand som dödade honom. Men det är loggan som tar priset här. Vad fan ska detta vara egentligen? Hela omslaget ser ut som om det vore en deathmetal ep medans loggan ser ut som den blivit designad för neo-folk bandet Omnia. Man får spänningshuvudvärk för mindre grejer.

Nu tar vi oss an musiken. Den är rent utsagt fördjävlig. Otight som ett par skinnbrallor storlek 47 som nu en 12-årig rysk gymnasttjej ska tvingas att ha på sig. Att sedans läggas i powermetal facket är något jag kommer ligga vaken över näst kommande vecka. Sången är som jag redan nämnt fördjävlig men det är trummorna som verkligen tar guldmedaljen. Nu kan jag själv inte spela trummor för fem öre men sedan skulle jag aldrig sätta mig bakom ett set och spela in skiva. Den som gav honom den platsen ska skämmas ordentligt. ”Men Herr Hulth, så dålig kan han väl inte vara?” Jodå, han är så dålig. Han är så pass usel så att han inte ens nämns på metal-archives. Hans nämns ingenstans ens, och jag kollade efter.

En totalt olyssningsbar ep från ett band som aldrig kommer att gå någonstans. Köp inte detta. Ska du lyssna på Behind the Shadows kolla då hellre upp det på Youtube eller liknande, då förlorar du bara tid som värst. Som en bonus får ni även en bild på vad jag bara kan gissa är sångaren. Måtte gudarna hjälpa oss.

Bäst: Låtarna var barmhärtigt korta

Sämst: Seriöst?

Betyg: 0/5

 

3540405467_photo (1)

Leave a Comment