Death Angel – The Evil Divide

Jul 9th, 2016 | By | Category: CD, Recensioner

564333Man måste respektera Death Angels dedikation. 8 album sedan 1982. Det är inte direkt en massiv diskografi att tala om och ändå verkar de vilja jobba på som om det inte finns någon morgondag. Om sanningen ska fram så borde de varit bra mycket större än vad de är. Och i min egen enkla personliga åsikt så skulle de gått på scenen när The Big Four spelade i Sverige för några år sen. De hade gärna fått tagit Anthraxs plats vilken dag som helst.

Album nummer 8 i alla fall, ”The Evil Divide”, visar att Death Angel är bra mycket bättre än vad andra band från samma era är. Fräscht ljud men med en glöd som fortfarande känns ung och studsig. Som ni vet, eller ni som läst mina grejer, vet att jag inte är supersåld på thrashmetal från det där eländiga landet på andra sidan pölen. Det är jag fortfarande inte, dock hatar jag det fortfarande inte heller.

Det låter så jävla piggt , samtidigt som det låter sofistikerat. Planerad anarki med en nypa radio vänlighet. Death Angerl borde vara ett större band än vad de är.

Bäst: Energin

Sämst: Bristen på en riktig hitlåt

Betyg: 3/5

Leave a Comment