IRON MAIDEN – LIVE AFTER DEATH

Feb 13th, 2008 | By | Category: DVD, Recensioner

IRON MAIDEN släpper här sin bästa konsert på Dvd..

Jag är väl inte den enda som haft denna som en klar favorit av alla gamla VHS konserter.. Kommer ihåg när jag fick den på julafton 1986 när jag var 10 år gammal som det var igår.
Jag har fortfarande det originalet kvar, om än något slitet efter har gått en del varv i VHS spelare av skiftande kvalitet.

Giget i Long Beach 1985 är en av de mest omtalade spelningarna med Iron Maiden. Det med en setlist som slår det mesta. Från de 4 första albumen är det inte mycket som saknas. Faktiskt inte en enda dålig låt! Extra kul att man nu mixat ljudet i äkta dolby digital 5.1 och lagt med en massa bonusmaterial. Det är just bonusmaterialet som blir mest kul för oss som nästan sett oss trötta på Live After Death videon. Här får vi nämligen dokumentären med en del inkluderat material från samma tidsepok. Jag kommer ihåg att Anders Tegner och Micke Johansson från OKEJ på sin tid gjorde ett jätterepotage från Polen där mycket av detta spelades in. Hårdrocksband i Polen var nåt nytt på den tiden, men väldigt uppskattat.

Sedan bjuds det på en av mina klara favoriter som jag haft på en dålig bootleg kopia, nämligen Rock in Rio 85, det var här Maiden spelade för sin största publik på 80-talet. Bilden är inte den bästa här men helt klart ok för att vara en över 20 år gammal inspelning för Brasiliansk tv.Vi får också en dokumentär från Texas på 15 minuter.

MEN det är inte allt, det som många har väntat på är nämligen ”The History Of Iron Maiden Part 2”. Första delen såg vi på den utsökta ”The Early Years”.

Ja, vad kan man säga, denna utgåva är klockren. Bästa Maiden dvdn man kan äga helt enkelt om man gillar det gamla 80-talets Maiden. Den är inte av samma ljud och bildkvalitet som Rock in Rio som kom för något år sedan, men det är ju 20 år mellan inspelningarna också.

KÖP!

Betyg 5 av 5 möjliga
Bandets Hemsida

Artist: IRON MAIDEN
Titel: LIVE AFTER DEATH
Bolag: EMI

Tracklisting
DVD 1

Intro: Churchill’s Speech
Aces High
2 Minutes To Midnight
The Trooper
Revelations
Flight Of Icarus
Rime Of The Ancient Mariner
Powerslave
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Run To The Hills
Running Free
Sanctuary

DVD 2

HISTORY OF IRON MAIDEN PT. 2
BEHIND THE IRON CURTAIN
ROCK IN RIO ’85
‘ELLO TEXAS

Leave a Comment