SEVEN WITCHES – YEARS OF THE WITCH

Nov 26th, 2007 | By | Category: DVD, Recensioner

Hög kvantitet, låg kvalitet..

Även om SEVEN WITCHES är rätt hopplösa redan på skiva gör inte ”YEARS OF THE WITCH” det amerikanska bandet rättvisa, eftersom ljudet är sällsynt undermåligt. I inledningen är gitarrerna extremt låga och för ett gitarrdrivet band är det knappast önskvärt. Efter ett antal låtar dyker gitarrerna upp igen, men ljudbilden är fortfarande väldigt dov och basdominerad. Förvisso hörs James Riveras sång, men allt annat drunknar i någon slags grumlig gröt. Spelningen, som DVD:n baseras på, förefaller gestalta ett speltekniskt demoband som filmar sitt första gig – där de av någon outgrundlig anledning fått en osedvanligt stor publik – snarare än ett band med ett gäng utgivna skivor i bagaget.

Huvudfiguren och gitarristen Jack Frost skriver rätt taffliga kompositioner som placerar SEVEN WITCHES i någon slags tredjehandssorteringens heavy metal. På scen gör han sitt bästa för att se hård ut, kanske försöker han med sitt poserande dölja bristen på låtkvalitet. Av kvällens 15 låtar (”Open” är ett intro) är det endast ”Camelot”, från debuten ”SECOND WAR IN HEAVEN”, som är någorlunda uthärdlig. Amerikanerna i publiken verkar dock inte hålla med, eftersom de njuter av tillställningen till fullo. Om det är för att de ihärdigt vill visa upp sina fula ansikten för kameran eller för att de helt sonika uppskattar musiken får lämnas osagt.

På plussidan kan noteras att ”YEARS OF THE WITCH” är en generös DVD-utgåva. Den innehåller en hel konsert, åtskilliga intervjuer samt ett antal amatörfilmade liveupptagningar (ljudet är här något sämre än den så kallade proffsinspelade huvudkonserten). Å andra sidan är kvaliteten på allt utom intervjuerna påfallande låg. Endast de extremt invigda kan uppskatta detta släpp.

Betyg 1 av 5 möjliga
Bandets hemsida

Artist: SEVEN WITCHES
Titel: Years Of The Witch
Bolag: Locomotive Records/Soundpollution

Tracklisting

1 Open
2 Dance With The Dead
3 Apocalyptic Dreams
4 Metal Tyrant
5 The Answer
6 Johnny
7 Jam Session
8 Can’t Find My Way
9 Incubus
10 Metal Asylum
11 Warmth Of Winter
12 Camelot
13 Natures Wrath
14 Cries Of The Living
15 Passage To The Other Side
16 Mental Messiah

Leave a Comment