MANOWAR – THE ABSOLUTE POWER

Nov 18th, 2006 | By | Category: DVD, Recensioner

Dvd från MANOWAR av mycket hög klass..

MANOWAR arrangerade år 2005 en stor fan convention i tyska Gieselwind. Detta var i samband med Earthshaker Festival 2005. Som gammal MANOWAR fantast var jag sugen på att dra dit, men min kollega Peter var inte så sugen på MANOWAR i 3 dagar…konstigt…?

Det var på denna festivalen som MANOWAR hade premiär på sin förra dvd ”HELL ON EARTH 4”, som är en bra giv i serien av dvd utgåvor från MANOWAR.

Aktuella ”THE ABSOLUTE POWER” innehåller inte mindre än 7 timmars speltid!
Den första skivan som klockar in på nästan 2,5 timmar innehåller spelningen där fans från hela 37 länder har kommit för att se sina krigarhjältar. Scenen är enorm, man har verkligen kostat på denna spelning som har pyro, skärmar, en enorm ljusrigg och ett ljud som inte går av för hackor. (det är väl inte en tillfällighet att MANOWAR står med Guinness Rekordbok för högsta ljudnivå)

Setlisten som är framröstad av fansen är mycket innehållsrik och består av både nyare och gammalt material. Framförandet av ”Heart of Steel” på tyska tillsammans med den stora symfoniorkestern är verkligen en höjdpunkt! Att man sedan har med alla gamla medlemmar på scenen som gästframträdanden är väldigt välkommet. Herr DeMaio´s försök att få Wagners familj att komma och ta emot en guldskiva från bandet, något som klanen Wagner motsatte sig var inte populärt hos den muskulösa bassisten, som använder svaret från Wagners som toalettpapper och tillägnade guldskivan fansen istället.

Ljudet nämnde jag var av toppklass, ska tala om bildkvaliten är denna enorm, hela 27 kameror har filmat i HD format för bästa möjliga bild och det märks verkligen! Detta är en toppenspelning som verkligen visar att MANOWAR är ett liveband som ger allt till sina fans!

Ser man på den andra skivan som innehåller nästan 3 timmar med saker från den nämnda fan conventionen så har den väl inte det stora underhållningsvärdet. Men visst kan det vara kul om man var på Earthshaker, vikingaträningen känns dock väldigt pinsam. Vuxna människor som står skitfulla och ska lära sig att bli ”vikingar”, så pinsamt…

Hur som helt, konserten är av toppklass och hela produktionen känns väldigt gedigen. Med andra ord ett klockrent julklappsköp!

HAIL AND KILL!
FUCK THE WORLD!

Betyg 4,5 av 5 möjliga
Bandets Hemsida
intervju med MANOWAR

Artist: MANOWAR
Titel: THE ABSOLUTE POWER
Bolag: Magic Circle / SPV/Playground

Tracklisting

DVD 1 (Live in Oslo, Februari 2006):
Manowar
Brothers of Metal
Call to Arms
Sun of Death
Kings of Metal
Sign of the Hammer
Blood of My Enemies
Kill with Power
Metal Warriors
The Glory of Achilles
Metal Daze
Dark Avenger
Outlaw
House of Death
Herz Aus Stahl
Prelude to Act III
The Ascension
King of Kings
Warriors of the World United
Hail and Kill
Black Wind, Fire and Steel
Battle Hymn
The Crown and the Ring

DVD 2:
Bonus Disk med bla
Manowar Fan Convention
Fan Club History
Fan Convention Story
Jomsvikings
Greetings Brothers
Fallen Brother
Women On Stage
+ mycket mer.

Leave a Comment