DIO – WE ROCK

Jan 10th, 2006 | By | Category: DVD, Recensioner

Hårdrockskungen är ute med en DVD som innehåller två spelningar, inte illa..

Jag får leta länge innan jag hittar vilket år detta är inspelat, för även om mannen är gammal så ser han ju ut som han alltid har gjort, oavsett om det är år 2005 eller 1985…
Efter en del letande kommer jag fram till att denna DVD faktiskt är filmad 1983-1984 på Holy Diver turnén. Den ena spelningen är filmad i Holland och den andra i USA. Det som är lite extra kul som också framkommer är att det är första gången man ser originaluppsättningen på en DVD.
Spelningen öppnas av ”Don´t talk to strangers” följt av ”Mystery” och ”Egypt” vilket är en helt otroligt bra öppning. För att sedan följas av en sammanslagning av trumsolo, gitarrsolon och ytterligare hits. En kanonspelning som inte får missas!

Vi kastar oss sedan över till Spelningen i Holland den 4 december 1983, fan det är ju faktiskt även 20 år sedan! Spelningen öppnas av ett stort skrik till ”Stand up and shout”, bildmässigt är denna lite klarare än USA spelningen, och för att vara inspelat för över 20 år sedan håller den bra kvalitet, både när det gäller ljud och bild. Hitsen radas upp även här: ”Children of the Sea”, ”Shame on the Night”, ”Holy Diver”, ”Rainbow in the Dark” och slutligen ”Don´t talk to strangers”, bättre setlist än detta på en och samma DVD kan det knappast bli!

Som bonus får ni en intervju inspelad så sent som 2005 i år, där Ronnie berättar att den första låt han skrev för DIO var ”Holy Diver”….

Betyg: 4 av 5
Bandets Hemsida

Artist: DIO
Titel: WE ROCK
Bolag: Universal

Track listing:

Dio Live In Holland:

1. Stand Up & Shout
2. Straight Through The Heart
3. Shame On The Night
4. Children Of The Sea
5. Holy Diver
6. Rainbow In The Dark
7. Don’t Talk To Strangers

Dio Live At The Spectrum, Philadelphia:

1. Don’t Talk To Strangers
2. Mystery
3. Egypt (The Chains Are On)/Drum Solo/Heaven And Hell/Guitar Solo/Heaven And Hell/The Last In Line/Heaven And Hell.
4. Rainbow In The Dark
5. Mob Rules
6. We Rock

Leave a Comment