MOLLY HATCHET – LIVE IN HAMBURG

Nov 10th, 2005 | By | Category: DVD, Recensioner

Undertegnede er stor fan av Molly Hatchet og etter å ha sett bandet i en forrykende klubbkonsert på ”Kingdom of XII-turneen” var jeg veldig spent på denne utgivelsen…

Det som alltid har tiltalt meg ved dette bandet er at de har evnen til å blande god gammel hardrock med sørstatsfeelingen. De er ikke bare et redneck band hvis du skjønner hva jeg mener. Her er det gitarene som står i førersetet og soloer som aldri slutter – alt en luftgitarist kan ønske seg.
For å ta det viktigste først – det musikalske og visuelle – bandet gir jernet her, ingen tvil om det. Veldig bra at små spillefeil er tatt med slik at du faktisk får livefølelsen. Kameraføringen er grei og bildekvaliten er det ikke noe å si på. Ellers har produsenten bommet en del ved å ta opp konserten under Hamburg Harley Days – selv om bandet gjør sitt beste blir de kun tilgodesett med ”høflig” applaus fra et stillestående publikum. Molly Hatchet skal oppleves på en dirty club med øl i hånda og produsenten burde valgt dette som utgangspunkt i tillegg at man da selvfølgelig hadde fått trøkket fra die-hard fansen.
Låtvalget kan man alltid diskutere ved slike utgivelser enten det er best-of’s eller ordinære live utgivelser og utvalget her er helt ok. Det som det MÅ trekkes for er at de klarer mesterstykket å ta med gitarsolo, keyboardsolo OG trommesolo! I tillegg gjør de en generaltabbe ved å kutte avslutnings/solodelen helt i ”Fall of the peacemakers” – og det gutter… grenser til blasfemi.
Resten av DVD’en består av en ”Behind the scenes” seksjon som er helt ubrukelig – alt du får se i løpet av de 3 minuttene den varer er footage av bikere og litt materiale fra konserten samt 15 sekunder av soundchecken. En lengre intervjudel med bandleder Bobby Ingram med spørsmål som man skulle tro var skrevet av en 12 åring får du også…. I tillegg er det med en ukomplett diskografi (kun SPV utgivelsene er tatt med) og en forkortet biografi.
Jeg får meg ikke til å slakte bandet – Molly Hatchet leverer alltid… hell yeah!. MEN min konklusjon er at dette er kun til nøds en utgivelse for fansen. De som ikke har kjennskap til bandet bør heller kjøpe cd’en Double Trouble Live fra ’84 – dette er et livealbum som bør finnes i samlingen til alle som setter pris på god gammel hardrock.

Betyg: En snill 3 av 5

Artist: Molly Hatchet
Titel: Live in Hamburg
Bolag: SPV

Tracklisting
DVD / CD (* bare på DVD utgaven)
1. Intro
2. Whiskey Man
3. Bounty Hunter
4. Gator Country
5. Moonlight Dancin’ On A Bayou
6. Fall Of The Peacemakers
7. Devil’s Canyon
8. Drum Solo
9. Beatin’ The Odds
10. Son Of The South
11. The Creeper
12. The Rainbow Bridge
13. Keyboard Solo
14. Instrumental
15. Guitar Solo
16. Dreams I’ll Never See
17. The Journey*
18. Gone In 60 Seconds*
19. Jukin’ City*
20. Flirtin’ With Disaster*

Leave a Comment