MOTÖRHEAD – STAGE FRIGHT

Okt 5th, 2005 | By | Category: DVD, Recensioner

Motörhead firar 30-års jubileum och i och med det så släpps deras nya dvd ”Stage fright”..

Giget inleds med de numera välkända orden:Good evening. We are Motörhead. We play rock ‘n’ roll.” Och rock´n roll spelar de verkligen. Jag har nämnt även i tidigare recensioner att lineupen med Phil och Mikkey är den starkaste bandet har haft. Smaken är förståss som…ja ni vet, men denna sättningen är tightare och rent musikaliskt så är särskilt Mikkey klasser bättre än tidigare skinnpiskare. Dvd´n är inspelad i Düsseldorf 2004 och är filmad med hela 23 kameror! Bild och ljud är i toppklass. Nämnas kan också att ljusshowen är riktigt snygg. Bandet spelar på topp men särskilt många överraskningar bjuds det inte på. Det är väl å andra sidan inte vad MOTÖRHEAD handlar om heller. För er som inte såg förra årets turné så kan det kanske vara kul att se Mikkey hänga på sig en akustisk gitarr under ”Whorehouse Blues” från senaste plattan. just konserten är inte så mycket mer att orda om, man får vad man förväntar sig och för oss som gillar bandet så är det alltid bra nog!

Bonus dvd´n är späckad med en massa kul. Låtarna kommenteras av bandet, vi får även följa med backstage och se vad som händer före spelningarna. Det finns också lite klipp ifrån soundchecks där bandet spelar annat material än sitt eget. Sånt är alltid trevligt tycker en musik nörd som jag iallafall..Bandets roadies får sig också en hyllning och en inblick i deras vardag. Ni kommer väl ihåg att Lemmy började sin karriär som råddare åt självaste Jimi Hendrix?
Slutligen så är det bara att konstatera att Motörhead är värda all respekt, ett ständigt turnerande och alltid ett jämt flöde av nya plattor. Inte en tanke på trender eller vad folk tycker överhuvudtaget. Tänk om alla mina favoritband kunde vara så här!

Betyg 4 av 5 möjliga
Bandets Hemsida

Artist: MOTÖRHEAD
Titel: STAGE FRIGHT
Bolag: SPV/Steamhammer/Playground

Tracklisting
DVD 1

– Stay Clean
– Shoot You In The Back
– Loove Me Like A Reptile
– Killers
– Metropolis
– Over The Top
– No Class
– I Got Mine
– Tragedy
– Dancing On Your Grave
– Ramones
– Sacrifice
– Power
– Brazil
– Killed By Death
– Iron Fist
– Whore House Blues
– Ace Of Spades
– Overkill

Bomus features:
– Multiangle feature
– Audio commentarry by the band

DVD 2

– We Are The Roadcrew (documentary)
– Making Of (documentary)
– Fans (hails and tattoos)
– Testimonials (various funny anecdotes)
– LA Special (interviews and cameo’s from various artists in Los Angeles)
– Slideshow (various pics)
– The Backstage Rider

DVD ROM
– ‘Overkill’ (High Definition Track)
– ‘Life’s A Bitch Ringtone
– Various Wallpapers
– Slideshow LA Show
– Discography

Leave a Comment