MANOWAR-HELL ON EARTH PART IV

Jul 31st, 2005 | By | Category: DVD, Recensioner

Då var den äntligen här, DVD:n som jag väntat på hela året, blev den så bra som jag förväntade??….

MANOWAR är ett av mina absoulta favoritband, och visst har jag haft lite ont i magen eftersom jag inte kunnat se bandet på årets Earthshaker Festival som du kan läsa om HÄR.

Men över till DVD:n, som kommer som en dubbel med en bonus CD som innehåller nya låten ”King of KIngs” (inte helt oväntad titel) Hell on Earth part IV är den fjärde i raden av DVDs som bandet släppt under åren, och innehåller massa klipp, intervjuer och videos.
På tidigare utgåvor har man fått en hel spelning på en skiva och klippen/intervjuerna/snacket på en annan. Men nu verkar det vara slut på bandade spelningar, här väljer man i stället att kasta in livelåtar lite här och där mellan klippen. För mig blir det inte helt riktigt, jag hade hellre haft en hel spelning som man kan se, och efter ett tag blir detta virrvarr med klipp, brudar och publikfilmningar jobbigt.
Kvaliteten är inte att klaga på, och ljudet är bra, men det blir jobbigt med alla kamerasvep, fokusering på tatueringar och killar i Manowartröjor/Tatueringar.
Jag vet att de som verkligen gillar Manowar köper denna oavsett, men funderar man att köpa en av dessa 4 utgåvor som finns skulle jag hellre köpa ”Blood in Brazil” utgåvan.

Förpackningen är oerhört snygg, den snyggaste box jag sett faktiskt, med påkostade uppviksbilder och annat smått o gott!
Hela klabbet är runt 4 timmar så det är en del att se igenom, inte så väldigt mycket med från Sverige/Norge, men lite finns det i alla fall.

Så till CD:n ”King of Kings”, med en hel del segsnack i början av låten (Som Defender fast inte alls lika tufft) som sedan drar igång i hårdare stil, som ”Call to Arms”, med texter om fight/night/kill ja, det samma gamla vanliga. Ingen dålig låt, men heller ingen ny ”Warriors of the World” eller ”Fighting the world”.
Har du ingen av de andra, köp då ”Hell on Earth” 2 eller 3 först!
Betyg 3 av 5 möjliga


Leave a Comment