TESTAMENT – SEEN BETWEEN THE LINES

Mar 13th, 2005 | By | Category: DVD, Recensioner

TESTAMENT återsläpper ”SEEN BETWEEN THE LINES” från 1991. Självklart så är formatet DVD och således är kvalitén på såväl bild och ljud bättre än originalutgåvan på VHS…

Här får vi se massor av livemusik, musikvideos och backstageklipp från den tiden då dessa thrash metal veteraner var som bäst. Vi får följa herrarna Chuck, Eric, Greg, Alex och Louie när de spelar och svinar runt på turnén med då senaste plattan ”SOULS OF BLACK” (1990) i bagaget. Överlag är det väldigt amatörmässigt filmat, om man tycker att det är störande eller charmigt beror kanske på vilka ögon man ser med. Själv tycker jag att det är lite fånigt och tröttsamt med alla dessa långfingrar som visas mot kameran jämt och ständigt. Visserligen är djävulstecknet uttjatat, men det är alla fall mera metal.

Rent musikaliskt så har TESTAMENT som sagt enligt mig blivit fångade i sin bästa stund. När det begav sig hade jag visserligen hört de tidigare verken, men första skivan jag själv köpte och gillade var just ”SOULS OF BLACK”. Extramaterialet är ganska sömnigt och meningslöst (inte så kul att se TESTAMENT sitta och äta Sushi). Om du redan äger den här på VHS så är det inte ett skäl till att köpa den här utgåvan, däremot så är bild och ljud kvalitén en bättre anledning. Priset är också väldigt lågt och du blir lurad om du betalar mer än cirkus 179 spänn. Det hade varit betydligt roligare att se en nyare liveinspelning som är bättre filmad, men man kan ju inte få allt här i världen. Däremot kan man få en pratstund med självaste Eric Peterson och den kommer jag att redovisa nästa vecka. Håll utkik!

Leave a Comment