DIO – Evil or Devine DVD

Aug 5th, 2003 | By | Category: DVD, Recensioner

Den gamle hårdrockaren Ronnie James Dio har nyligen släppt en live DVD. Evil or Devine, som titeln heter, är inspelad i New York december 2002. Getmetal har tittat på filmen och ger dig här en resumé av intrycket….

Personligen är jag väl inte den som älskade sista plattan ”Killing The Dragon” med Dio. Visst har plattan en del bra låtar men kan inte på nåt sätt konkurrera med ”Holy Diver” och andra plattor.

Hur som helst på denna DVD är det en bra mix av gamla och nya låtar. Ljudet är bra och det finns en rad ljudformat att välja mellan. Så oavsett vilken utrustning man har så kan man spela upp skivan. Och som sagt finns ingenting att klaga på när det gäller ljudet, mer än att publiken inte hörs alls, och det kan ju i och för sig vare lite tråkigt med en live video.

Man ser Ronnie James Dio börjar bli sliten. Han sjunger visst bra, men jag får intrycket av en sliten man som gjort detta tusentals gånger och jag känner inte gnistan riktigt.
Men visst svänger det! ”Don’t Talk To Strangers” är ju min klara favorit och den är ju självklart med på detta live set.

Om man först har sett på Iron Maidens ”Rock in Rio”, bör man inte sätta igång ”Evil or Devine” direkt efter. Man märker nämligen här skillnaden på produktion. Maidens DVD har knivskarp bild – det har inte DIO. Tyvärr är håret på Ronnie James blåfärgat på en ny plasma-tv! Och det tycker jag inte tyder på bra bildproduktion, som för övrigt är ganska tråkigt filmad. Jag tycker man bör få en känsla av det verkligen är LIVE! på en sådan produktion.

För dig som är inbiten 80-tals metal-fan är denna DVD kanske en självklarhet, men vill du köpa en DVD för att se gång
efter gång, och som är bra producerad? Ja då skulle jag nog valt en annan.

Du hittar mer info med bl.a filmklipp HÄR

Betyg 3 av 5
Fördelar:
DIO är DIO=Kung
Ljudet och valmöjligheterna

Nackdelar
Den dåliga bilden
Tråkig/tam spelning

FACTS:
Technical spec: Supports 16:9 Letterbox, Dolby Surround 5.1, Dolby Digital Stereo, DTS Digital Surround Sound
Inspelad: 13. dec. 2002 Roseland Ballroom, NY,USA

Setlist:

 1. Killing the Dragon
 2. Egypt/Children of the Sea
 3. Push
 4. Drum Solo
 5. Stand Up and Shout
 6. Rock and Roll
 7. Don;t Talk to Strangers
 8. Man on the Silver Mountain
 9. Guitar Solo
 10. Long Live Rock ‘n’ Roll
 11. Lord of the Last Day
 12. Fever Dreams
 13. Holy Diver
 14. Heaven and Hell
 15. The Last in Line
 16. Rainbow in the Dark
 17. We Rock

Leave a Comment