Mer Hårdrock – Smink, Läder och Headbanging

Okt 5th, 2010 | By | Category: Böcker

Melker Becker och Mattias Lindeblad släpper i dagarna boken Mer Hårdrock – Smink, Läder och Headbangning.

Vi känner igen Melker och Mattias från programmet Rundgång i P3 och SVT. I boken bjuds det på både fakta och anekdoter från möten med många av de stora inom hårdrocken. Det man slås av när man läser är den genuina kärleken för musiken som författarna har. Detta ger sig till uttryck när de berättar om egna möten och vad de betytt samt berättelser från sin ungdoms dagar. Just detta slår an en sträng av nostalgi då undertecknad är i samma ålder som Melker och Mattias och kan relatera till tiden då Okej var bibeln. Det är lätt att glömma bort i dessa tider av mediebrus hur viktig denna tidning var för oss som växte upp då.

 Även om man inte är en van läsare så passar den här boken de flesta då den inte behöver läsas från pärm till pärm, utan det fungerar lika bra att bara slå upp och läsa ett stycke som känns intressant. Boken är illustrerad av Henrik Lange som verkligen träffat rätt med sina enkla men snygga teckningar.

Det bästa med boken är just den värme med vilken den är skriven och den vilja att dela med sig av det till läsaren. Boken rekommenderas både till de som just upptäckt hårdrocken och även till dem som är mer hardcore i sitt intresse. En mycket läsvärd bok helt enkelt!

Leave a Comment