SOLITY – SPECIES 2.0

Okt 13th, 2010 | By | Category: Demo, Recensioner

Det svenska bandet SOLITY från Lund bildades 2004 och har redan ett erfaret förflutet som bland annat förbland till LILLASYSTER och HYSTERICA samt framgångar i diverse musiktävlingar. 2009 släppte de sin EP Live To Serve, Serve To Die som blev väl mottagen av kritikerna och sålde i över 1000 exemplar. Nu är de aktuella med nya singeln Species 2.0.

En stenhård spark i arslet inleder Species 2.0 med precis rätt sorts vokalist, tunga riff och råa ursinne för att skapa thrash metal i sin mest kraftfulla karaktär. SOLITY drar dock vinkelslipen över taggarna när refrängen bryter ut. Den är förvånansvärt radiovänlig och nytänkande, möjligtvis för välsmord för min personliga smak. Men låten skiftar färgstarkt humör med blixtens hastighet från blodrött till milda sommarfärger och vävs samman till en passande helhet där hårt och mjukt mixas med lugnare partier och en rejäl hög fylliga riff.

Stillsammare Rawmance visar upp SOLITYs mjukare sida på ett bättre sätt än refrängen i föregående låt. Men den kortare versionen (radio edit) av denna låt är att föredra då sammanhållningen blir bättre. Rawmance är måhända inte lika musikaliskt mångsidig som Species 2.0 men den har en renhet och lätthet som ersätter denna attribut.

Talangfulla och ambitiösa musiker utmärker SOLITY, som är ett i allra högsta grad sammansvetsat band vars musik är helt rätt för årtiondet. Det skulle förvåna mig om vi inte får se mer av dem i framtiden.

http://myspace.com/solity

Leave a Comment