”Slash” av Slash med Anthony Bozza

Jun 5th, 2011 | By | Category: Böcker, Recensioner

Detta är alltså den legendariske gitarristen Saul ”Slash” Hudson´s biografi, och han fick hjälp av Anthony Bozza att skriva boken, som i sin tur länge har skrivit för mycket kända tidningen Rolling Stone. Och här får ni verkligen följa ett rockares liv, innehållet är det klassiska: sex, droger och rock´n´roll, och det är en hög dos av alla tre minst sagt, både på det onda och det goda kan man väl säga. Versionen som jag läste ur var översatt till svenska, så man kanske missar lite grann, med tanke på att man berättar eller skriver på sitt hemspråk, men jag tycker att det är en mycket välskriven och intressant bok. Sen kanske man ska vara intresserad av både Slash, Guns N’ Roses och liknande för att läsa boken, men det känns som ett intresse för rock musik räcker för att man ska tycka att denna boken ska vara rolig att läsa.

Man får i vilket fall som helst följa Slash från hans barndom och ända fram till idag, eller rättare sagt strax innan 30:e Oktober 2007, då boken släpptes. Allt från uppväxten med hans mamma och pappa och dess kända vänner och kontakter genom deras arbeten, såsom David Bowie bara för att nämna en. Till skolgången och vännerna där, till Guns N’ Roses, deras start, deras album, deras turnéer, deras medlemsbyten, deras framgångar, deras motgångar och kanske framförallt deras uppbrott, bråk och kontraktsbråk/stämningar. Och senare även livet efter Gn´R med gästframträdanden både på album och konserter och senare även starten av Slash´s nuvarande band Velvet Revolver, och dess framgångar.

Man får även en inblick i droger och alkohol och senare även äktenskap, faderskap från Slash sida då, och även andra bandmedlemmar och andra kända musikers beroenden. Och allt i boken är ju självklart från Slash minnen, anteckningar och åsikter, så man kanske inte ska tro på allt man läser. Och då tänker jag väl framförallt på bråken med Axl Rose, men det känns samtidigt som att Slash och Gn´R´s före detta medlemmar i Adler, Duff, Izzy, Matt och Gilby står på en sida och Axl på en, så det känns ju som det är mycket sanning i det som Slash berättar om. Men man behöver ju inte spekulera så mycket i det heller, utan läsa en mycket intressant och underhållande bok, som jag verkligen varmt kan rekommendera.

One Comment to “”Slash” av Slash med Anthony Bozza”

  1. […] är lite roligt, först läste jag Slash´s biografi, den recensionen kan ni se här, sen läste jag Ozzy´s biografi, den recensionen kan ni se här, sen läste jag Lemmy´s biografi, […]

Leave a Comment