”Den Långa Vägen Ut Ur Helvetet” av Marilyn Manson med Neil Strauss

Jul 17th, 2011 | By | Category: Böcker, Recensioner

Detta är biografin från en av nutidens mest kontroversiella musiker Marilyn Manson, eller som han egentligen heter Brian Warner. Man får som i vanliga biografier från rockmusiker/sångare följa honom från barndomen och uppväxten, hur han formades till den han är idag, men det är väl nästan bara det som stämmer in i jämförelse med andra biografier jag har läst. Man får ju självklart följa hur bandet startade, alla medlemmar, hur låtar och album kom till, och turnéer och andra kända musikern, filmstjärnor med mera som kommit i hans väg. Men denna boken var väldigt annorlunda i nästan allt de tidigare biografierna har gett mig, Manson ger oss en tour genom hans tankar och liv och på ett väldigt detaljerat sätt i många fall.

Och jag kan redan nu skriva att detta är kanske inte något att läsa för er som är känsliga, för boken innehåller en hel del äckliga och rentav sjuka saker. Men jag måste erkänna att jag tyckte att denna mannen verkade vara väldigt intelligent innan jag läste boken, och jag tycker även det efter att ha läst den, och det säger väl en hel del om honom. Han må vara kontroversiell, äcklig, sjuk på sitt lilla sätt och omger sig med folk som på något sätt även dem har åtminstone liknelser med honom själv, men det verkar vara en tanke bakom det mesta som han hittar på. Och han har ju gjort en hel del saker och folk har även hittat på en hel del saker om honom och saker som han har gjort, och det mesta tas upp i boken också.

Jag ska inte avslöja för mycket för er, men det var väl en hel del saker i både hans egna familj/släkt och närhet som formade hans personlighet i vuxna livet, och det får ni läsa om i början. Boken innehåller även dikter han skrivit, låt texter, mer eller mindre kända citat från mer eller mindre kända människor, intervjuer av honom själv och intervjuer andra har gjort med honom, andra publikationer som han både fått med i tidningar och annat, en hel del rykten och en hel del sanningar för den delen. Det är alltså i mycket som kommer i skymundan, utan det mesta i Marilyn Manson´s karriär kommer fram i denna boken, hans tankar, filosofi, alltså allt från religioner och satanism och andra ockulta saker. Jag var både äcklad och intresserad rakt igenom hela boken, och det lär säkert ni också bli, och i slutändan så var det en väldigt bra bok.

Leave a Comment