Intervju Confess

Feb 17th, 2012 | By | Category: Intervjuer

Jag har då intervjuat svenska hårdrocks/sleaze bandet Confess som är aktuella med sin  nya EP ”The Gin Act”. Jag snackade med dem via telefon, och det var alla i bandet och deras manager Marko som var med i intervjun, så det var en del att hålla koll på. Bandet består av Samuel på trummor, Tim (Lucky) på bas, Daniel på gitarr, Johan (Blomman) på gitarr och Elliot på sång, och jag har skrivit namnet på den som svarat på frågorna. Det blir lätt lite rörigt med många som pratar och när man prata via högtalare, men jag tycker att grabbarna i bandet löste detta bra även fast tekniken krånglade till en början, men nedan har ni alla fall intervjun. Och efter intervjun kommer länkar till hemsida och Facebook-sida, för jag tycker verkligen att ni borde kolla in detta bandet!

 

 1. Ni släpper en ny EP snart med namnet The Gin Act, är ni nöjda med resultatet? Mycket nöjda, jävligt nöjda.
 2. Ni släppte en fullängdare 2010, varför släpper ni nu en EP istället för ett uppföljare till Lights Out?Elliot: Tanken var att släppa en ny fullängdare, men det kändes som att vissa låtar var en liten annan genre från första plattan, så vi tyckte att de skulle få ligga på en egen.

  Samuel: Det är lite som en b-side skiva.

 3. Ni har gjort en cover på Gyllene Tider´s ”Flickorna På TV2” som ligger på EP:n, varför just den låten?Elliot: Det stämmer, det var en kul grej, vi kände att vi ville göra något mer oväntat, istället för att göra en cover på en låt som Run To The Hills som alla andra. Sen så spelade vi dessutom låten live, och den funkade jävligt bra, och inte för att alla kanske gillar Gyllene Tider, men folk vet vilken låt det är, och alla sjunger med, så vi spelade in den.
 4. Vem skriver texterna?Elliot: Det är jag och Samuel!
 5. Är det ni som styr i bandet?Ja! (skratt) Nej, men det är oftast vi som som skriver dem, men alla hjälper till.
 6. Vem skriver mest musik?Elliot: Samuel och jag, det börjar oftast med att vi har en idé, och så hjälps vi alla åt att gå vidare från det, de andra lägger sin touch på det.
 7. Ni är signade på amerikanska Sliptrick Records, har ni hoppat ett hack från start och skippat Europa eller ligger ni även på ett europeiskt bolag?Elliot: Vi ligger på den europeiska delen av bolaget, som ligger i Italien.

  Marko: Skivbolaget startade i USA, men har sina delar på olika ställen i världen, och bandet ligger på den europeiska delen av skivbolaget, som då är i Italien.

 8. Ni har spelat några konserter i Baltikum, finns det någon historia där gällande musik eller kändes det som de var väldigt nya till att band kommer dit och spelar?Johan: De blev chockade över musikstilen, inte för att vi spelar en sådan speciell stil kanske, men de var inte vana med vår stil. Men det blev väldigt glada.

  Elliot: De är väl mer vana med tung och dyster metal där, precis som det är i Finland. Men de röjde loss som fan när vi spelade där, så det var riktigt kul.

 9. Blir det några europeiska festivaler i sommar?Elliot: Vet inte än så länge.

  Marko: Vi har två bokningar som jag inte kan gå ut med än, men det blir mer inhemska spelningar.

 10. Om man tänker på er image och er musik, så kommer Hardcore Superstar eller för den delen Backyard Babies i tankarna, är de influenser?Elliot: Vi vill ju inte kopiera några andra, vi kör ju på vår egna stil, men det är klart att vi har blivit inspirerade och fått influenser från de banden.

  Samuel: Alla i bandet gillar ju Hardcore Superstar, och några gillar Backyard Babies.

 11. Det känns ju som att er musik är hårdrock/sleaze, tycker ni att det stämmer?Elliot: Ja, det stämmer. Vi vill ju inte skriva texter om om att ta livet av sig och sånt, utan det är väl mer att vi vill ha kul helt enkelt.
 12. Efter att jag har lyssnat på er EP, så känns det som att texterna är mer sex, drugs & rock´n´roll?Elliot: Ja, de är det, men Danne får aldrig knulla, men han är glad ändå! (skratt)
 13. Er basist Sebastian Sjöström har lämnat bandet, och ni har tagit in Tim (Lucky), var hittade ni honom?Samuel: Det är en lång historia, men för att göra det till en kort historia, så har han varit polare med mig och Elliot sen gymnasiet. Sebbe fick lämna bandet för interna grejer som vi kanske inte ska ta här, men vi hade inga tryouts eller så. Men det var inte heller någon slump att det blev just Lucky, utan han har hela tiden hängt med bandet, och han är en gammal gitarrist och jävligt duktig, så han har känts som en i bandet hela tiden egentligen.
 14. Hur känns det för dig Tim?Tim: Det känns jävligt bra! Helt klockrent faktiskt att få supa och spela med de här grabbarna!

  Elliot: Innan han gick med i bandet så var han timanställd, så han var den ända som hade pengar och fick stå för ölen, när han gick med i bandet så slutade han på jobbet, så nu har vi ingen öl, det får managern stå för nu istället! (skratt)

 15. Vad för andra band växte ni upp lyssnandes på och vilka band idag kan ni tipsa oss om?Elliot: Kiss, all typ av äldre hårdrock egentligen, även Ozzy och Guns N´Roses. Men jag lyssnar egentligen på all musik!

  Tim: Backyard Babies och Murderdolls fastnade jag för! Även Metallica och W.A.S.P.

  Johan: Guns N´Roses och mycket sleaze band, annars rätt blandat och Backyard Babies och Hardcore Superstar!

  Daniel: I tidig ålder så började jag lyssna med pappa på Rolling Stones, men sen gick det mer över till hårdrock och Metallica.

  Samuel: Metallica och Ozzy, och egentligen mycket musik på 80-talet, men nu lyssnar jag på allt från Bob Marley till death metal.

  Alla: Nya band, så gillar vi Dynazty, de är jävligt bra, är riktigt sugna på deras nya platta! Annars måste vi lyfta fram Family X, de är någon sorts alternativ pop, man måste se dem live! Och Spitchicks måste vi också nämna!

 16. Vad tycker ni att er musik påminner om mest, amerikansk eller europeisk?Johan: Europeisk!

  Alla + Marko: Det skriker amerikansk musik, framförallt rötterna från det amerikanska, men påminner en del om den europeisk också! Vad tycker du?

  Jag: Jag är beredd att hålla med Marko, rötterna och grunderna från den amerikanska sidan, men ett modernt och europeisk sound på det hela!

  Johan: Jag tar tillbaks allt jag sa. (skratt)

 17. Slutligen, har ni några sista ord till era läsare på GetMetal.com?Elliot: Köp vår skiva! (skratt) Nej, men håll ögonen öppna, det kommer hända mycket roligt runt bandet snart! Kom och se oss, så kanske vi kan bjuda på EN öl! (skratt)

 

Confess Hemsida

Confess Facebook

Confess MySpace

Confess Spotify

Confess Twitter

2 Comments to “Intervju Confess”

 1. […] tag sen, och det var ett gäng schyssta snubbar och vill ni läsa denna intervju, så hittar ni den här. Vilka är de då? Jo, de är ett hårdrock/sleaze rock band från Stockholm och släpper då denna […]

 2. […] och ni ska absolut ta och lyssna på dem. Jag har både intervjuat bandet, den intervjun hittar ni här och även recenserat EP-skivan som denna låten kommer ifrån och den recensionen hittar ni här! […]

Leave a Comment