Confess – The Gin Act

Feb 28th, 2012 | By | Category: CD, Recensioner

Jag intervjuade dessa herrar för ett tag sen, och det var ett gäng schyssta snubbar och vill ni läsa denna intervju, så hittar ni den här. Vilka är de då? Jo, de är ett hårdrock/sleaze rock band från Stockholm och släpper då denna EP två år efter sitt debutalbum. Och utan att ha hört deras första fullängdare så måste jag säga att detta bandet gjorde mig bara mer och mer intresserad av vad de mer har att erbjuda. Jag frågade dem bland annat om andra svenska band som Hardcore Superstar och Backyard Babies var influenser och det märks väl i deras musik och de gör det hela dessutom jävligt bra. Och det är ju jävligt kul om de kommer nya band som kan ta över tronen från dessa två andra band och föra vidare den svenska sleaze:n, för det tror jag absolut att Confess kan göra.

Jag tycker att de får ihop en riktigt bra kombination av melodisk, tung och rivig hårdrock med punk:ig och skiten sleaze i 80-tals anda. Personligen är jag inget fan av 80-talets glam rock/metal band, men ur glam:n så kom ju egentligen dagens sleaze, så man har väl dem att tacka för något, men sleaze är för mig något tyngre, skitigare och har en mer tydlig råhet än vad glam:n någonsin har haft och det är väl därför som det funkar bättre hos mig. Jag tycker dessutom att Confess är ett bra gäng musiker och får till varierade låtar på denna 5 låtars korta EP med riviga riff och solon och med hög kvalitet rakt igenom, så de är absolut ett band som jag tänker följa i fortsättningen.

Elliot är mannen i bandet som står för sången och jag har inget direkt att klaga på över där heller om jag ska vara riktigt ärlig. Han har bra röst, ett skönt riv, ett skönt driv och är energisk och passionerad i sin framtoning och dessa element räcker väldigt långt i de flesta fallen och så även här. Och när det gäller rock och just sleaze så tycker jag absolut att det ska vara en skitig och rispig röst som för fram sången och det gör Elliot med bravur. Så både musik och sång är på en hög och snygg nivå och EP:n bjuder på variation och hög kvalitet rakt igenom, så det är bara att hoppas på att de kan få till ett andra album snart. Ps. De har även en cover på denna EP, det är på Gyllene Tider´s Flickorna På TV2, rolig grej som låter riktigt bra, ännu ett plus i kanten för dem.

Bäst: Att de känns som tronföljare till band som Hardcore Superstar och Backyard Babies och sådana behövs!

Sämst: Inte mycket, vet inte vad jag ska skriva ärligt talat!

Betyg: 4,5/5

2 Comments to “Confess – The Gin Act”

  1. […] Confess har varit aktuella tidigare på GetMetal, dels är deras  EP-skiva The Gin Act recenserad här, dels har de blivit intervjuade och slutligen nyheten om deras nya platta släpptes […]

Leave a Comment