Det här är GetMetal

GetMetal består av:

  • GetMetal.com: Sveriges bästa metal-portal. Håller dig uppdaterad om det senaste inom hårdrocken och alla aktuella gig och mycket, mycket mer!
  • GetMetal Events: Arrangerar konserter och resor till festivaler med mera.
  • GetMetal Management: Företräder band och artister.

Promos, demos skickas till:
GetMetal
Bjurholmsgatan 12
116 38 Stockholm
Sweden


Robert TenoldGrundare/Skribent/Fotograf

Har varit med sedan starten 2002. Har sett mängder av band men tycker nog mer intima spelningar är det trevligaste. Gillar det mesta inom klassisk heavy metal och power metal.

Bästa hårdrocksminne: Måste ha varit i 1993/1994 då Iron Maiden hade en paus, jag var på deras bar “Eddies Bar” i Portugal och pratade med bartendern. Jag frågar honom om Maiden brukade var där regelbundet och han skrattar, när jag vänder mig om står Steve Harris och Blaze bakom ryggen på mig. Det blev en  mycket trevlig kväll!


Peter EdvardssonGrundare/Skribent/Fotograf

Musiken är min passion. Var med och startade GetMetal tillsammans med Robert 2002. Har arbetat med musik i hela mitt vuxna liv och kommer nog alltid att göra det på ett eller annat sätt!


Graneklev Fredrik GraneklevSkribent/Fotograf/Redaktör/Skivbolagskontakt

Fredrik Graneklev heter jag, är en gift tre-barns far, jobbar inom särskild handikappsomsorg och bor i Uddevalla. Musiken är ett stort intresse i mitt liv, och då är det ju framförallt inom metal och rock som jag håller mig till, så förutom att skriva här på GetMetal, så har jag även mina egna sidor: Metalnallen och Metalnallen´s Dagens! De är dessvärre båda nerlagda sedan en tid tillbaks och min skrivande tid läggs här på GetMetal, men även på italiensk fotboll på CalcioSvezia.

Bästa Hårdrocksminnet: Måste vara när jag såg Slipknot och Metallica inför 66000 åskådare på Nya Ullevi och stod bland folket längst fram, en magiskt kväll i många bemärkelser!


Niclas Müller-HansenSkribent

Niclas Müller-Hansen var namnet. En 40-årig skåning som bor i Stockholm sedan 15 år tillbaka. Fru och två barn och jobbar som lärare i ett av huvudstadens lite tyngre områden. Har varit fanatiskt intresserad av musik sedan “Back In Black” kom ut och var med och drev siten Metalshrine.se i 10 år. Den lever nu vidare här http://metalshrineblogg.blogspot.com/. Dessutom recenserar jag musikrelaterat på www.dagensbok.com samt leker dj på radiostationen www.rocket.fm

Bästa hårdrocksminnet är många olika. Genom åren har jag fått intervjua mängder av gamla hjältar som Dickinson, Halford och Gillan vilket varit otroligt kul. Första konserten var Saxon på Olympen i Lund 1985. En upplevelse som bränt fast sig i hjärnan främst pga den monstruösa ljudnivån.

Ett annat kul minne var när Athena Lee (Tommys syster) släpade upp mig och polaren på Scorpions scen på Sweden Rock Festival. Urkul kvinna med många roliga historier om sin bror.


  Alexander AndrésenSkribent/Fotograf

Dyrker til daglig sin store religion som i hovedsak bygger på Heavy Metal, gitarer og Iron Maiden.

Bästa hårdrocksminne: Første konserten i mitt liv husker jeg jo fortsatt som om det var i går – Dream Evil, Masterplan og Hammerfall på Rockefeller. Jeg var den stolteste 12åringen som fikk Oscar Dronjaks plekter og signert Renegade album. “Phantom Of The Opera” på Ullevi, Göteborg ’05 og selvfølgelig å få treffe Iron Maiden i Stockholm, ingenting kan toppe det!


 ChristianUutela  Christian UutelaSkribent

Skriver massvis, om än mest för mig själv. Tyvärr måste jag prioritera arbetssökande framför en massa annat i dagens läge. Jag är egentligen en power metalnörd, men jag har inga problem med att kasta mig med huvudet före i alla sorters musik så länge det finns distade gitarrer med i leken. Tyvärr kan jag själv inte ta en ton.

Bästa hårdrocksminne: när jag fick se och höra Matt Barlow sjunga Watching Over Me med Iced Earth för ett par år sedan. Storslaget och episkt.


Share